Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Εγκυμοσύνη και πόνοι στην πλάτη: Πώς να ανακουφιστείτε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα δύο τρίτα των εγκύων παραπονιούνται για πόνους στη μέση σε κάποια φάση της κύησης.

Είναι πόνοι που μπορεί να εντοπίζονται και να είναι έντονοι κυρίως σε διαφορετικά σημεία της πλάτης και τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζονται χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω επιπτώσεις.

Δύο είναι οι σημαντικοί λόγοι για τους πόνους στη μέση:

-Οι αρθρώσεις που χαλαρώνουν καθώς προετοιμάζονται για τον τοκετό
-Η συνεχώς διογκούμενη μήτρα που αλλάζει την ισορροπία του σώματος.

Καθώς λοιπόν η κοιλιά μεγαλώνει εξαναγκάζει τη σπονδυλική στήλη σε συνεχή πίεση. Ψάχνετε λοιπόν να βρείτε μια πιο άνετη ισορροπία μετακινώντας το θώρακα προς τα πίσω και τη λεκάνη προς τα εμπρός. Αυτή η θέση προκαλεί σύσπαση κάποιων μυών της κοιλιάς και της πλάτης η οποία μετατρέπεται πολύ εύκολα σε μία αίσθηση μουδιάσματος ή σε ένα πραγματικό πόνο στο ύψος των νεφρών.
Μπορεί μεταξύ άλλων, να εμφανιστούν ισχυαλγίες, δηλαδή πόνοι που μοιάζουν με «μαχαιριές», και ξεκινάνε από το κάτω μέρος της πλάτης ή από τους γλουτούς, επεκτείνονται κατά μήκος της γάμπας φτάνοντας κάποιες φορές έως τα πόδια.

back pain in pregnancy 480x403

Για να ανακουφιστείτε συνήθως αρκεί να ξεκουραστείτε για λίγο μένοντας ξαπλωμένες και κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στο σημείο που πονάει. Εάν ο πόνος παραμένει, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει κάποια αλοιφή ή την πιο ενδεδειγμένη θεραπεία. Για να προλάβετε αυτούς τους πόνους, πρέπει να προσπαθείτε να έχετε την πλάτη σας στο σωστό σημείο: προτιμάτε τα καθίσματα με σκληρή πλάτη, βάζετε ένα μαξιλάρι πίσω από τα νεφρά όταν κάθεστε σε πολυθρόνα ή στο αυτοκίνητο έτσι ώστε να στηρίζεται καλά η πλάτη και αποφεύγετε τους καναπέδες στους οποίους βυθίζεται κανείς. Στους τελευταίους μήνες μπορεί να είναι χρήσιμο να φοράτε τακτικά έναν κορσέ που βοηθάει στο να στηρίζεται καλύτερα η πλάτη.

Επίσης, μπορείτε :
-να φοράτε χαμηλά τακούνια
-να βάζετε ζεστά επιθέματα στα σημεία που νιώθετε πόνο
-να κοιμάστε στο πλάι σε σκληρό στρώμα
-να μοιράζετε σωστά το βάρος από τα ψώνια.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr ,  Μothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika