ΥΓΕΙΑ

Εγκεφαλικό: 9 ασυνήθιστα συμπτώματα που εκδηλώνουν οι γυναίκες

bigstock-Image-of-scientist-looking-at-55653968

Το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί επείγουσα κατάσταση που, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες δυσλειτουργίες και σημαντική πτώση στην ποιότητα ζωής. Δεδομένου ότι σε γενικές γραμμές οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άντρες, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο συχνά σημαίνει γι’ αυτές περισσότερα χρόνια ζωής με κακή υγεία.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο για το Εγκεφαλικό (NSA), οι γυναίκες συχνά εκδηλώνουν ασυνήθιστα συμπτώματα εγκεφαλικού.

Εγκεφαλικό: 9 ασυνήθιστα συμπτώματα που εκδηλώνουν οι γυναίκες

Τυπικά συμπτώματα εγκεφαλικού θεωρούνται η ξαφνική πνευματική σύγχυση, η ξαφνική δυσκολία στην ομιλία/κατανόηση, οι ξαφνικές αλλοιώσεις στην όραση, η ξαφνική δυσκολία στη βάδιση, η ξαφνική ζαλάδα κ.α.

Ωστόσο, μερικά από τα συμπτώματα που εκδηλώνουν συγκεκριμένα οι γυναίκες είναι τα εξής:

1. απώλεια των αισθήσεων

2. γενικευμένη αδυναμία

Loading...

3. δυσκολία αναπνοής

4. ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά

5. νευρικότητα

6. παραισθήσεις

7. ναυτία ή τάση προς έμετο

8. επιληπτική κρίση

9. λόξιγκας

Τα ασυνήθιστα αυτά συμπτώματα πολλές φορές περνούν απαρατήρητα ή παραπέμπουν σε άλλο πρόβλημα, οπότε είναι πολύ πιθανό να μην χορηγηθεί έγκαιρα η απαραίτητη ιατρική φροντίδα σε μια ασθενή, με αναπάντεχες και ιδιαίτερα επιβαρυντικές συνέπειες στο μέλλον. Η επαρκής αποκατάσταση μετά το εγκεφαλικό είναι όμως δυνατή εάν το επεισόδιο αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.


 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

loading...
loading...