Newsitamea.gr
AMEA news

Η ΕΕΑΣΚΠ Δ. Ελλάδας συμμετείχε δυναμικά στο Πανελλαδικό, Παν – Αναπηρικό Συλλαλητήριο-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε δυναμικά στο Πανελλαδικό, Παν – Αναπηρικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στην Πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στα πλαίσια του εορτασμού της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Μέσα στο βαρύ κλίμα της οικονομικής κρίσης οι μεταρρυθμιστικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα επιβαρύνουν ειδικότερα το χώρο της υγείας, με αποτέλεσμα αυτών των ραγδαίων αλλαγών την αποδόμηση της κοινωνικής στήριξης των πασχόντων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Τα τελευταία έξι χρόνια τα ΑμΣΚΠ βιώνουν την απελπιστική κατάσταση της οικονομικής κρίσης με πολύ σκληρό τρόπο, λόγω υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου. Οι όποιες περικοπές σε μισθούς , συντάξεις και προνοιακών επιδομάτων είναι επώδυνες όταν μάλιστα συνοδεύονται με ανεργία, με αύξηση της συμμετοχής σε απαραίτητες φαρμακευτικές αγωγές, εργαστηριακές εξετάσεις, αγορά ιατρικών βοηθημάτων, μείωση φυσικοθεραπευτικών συνεδριών, κατάργηση φοροαπαλλαγών, πρόσθετων εισφορών κ.α.

Τα Άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση, που πάσχουν από χρόνια, ανίατη και συνεχώς επιδεινούμενη νόσο που οδηγεί σε αναπηρίες ένωσαν τις φωνές τους μαζί με άλλους φορείς ΑμεΑ και έστειλαν το μήνυμα ότι η δραματική κατάσταση που βιώνουν θα πρέπει να σταματήσει άμεσα και ότι απαιτούν σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματά τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση!

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά για την παρουσία των μελών του Σωματείου και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται σθεναρά για την προάσπιση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Λάβαρό μας: Όλοι Μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

Μ.Μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea