Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Έχετε μικρές τρίχες στο στήθος σας; Δείτε τι μπορεί αυτό να σημαίνει….

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι μικρές τριχούλες στο στήθος, είναι ένα θέμα που μπορεί να απασχολεί αρκετές γυναίκες. Αν και μερικές τρίχες στο στήθος  δεν αποτελούν πρόβλημα, οι γιατροί συνιστούν να τις αφαιρέσετε. Ο λόγος είναι απλός, καθώς αυτές συνήθως μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Υπάρχουν κορίτσια και γυναίκες που έχουν μικρές τριχούλες γύρω από τις θηλές τους. Εκτός του ότι αυτές είναι αντιαισθητικές, αυτές δεν μπορούμε να πούμε οτι αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Δηλαδή το πρόβλημα προκύπτει εάν η τριχοφυΐα εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του σώματος, και εσείς παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας.

Εκτός από τις κύστεις, οι γυναίκες με το σύνδρομο αυτό έχουν επίσης ακμή, ακανόνιστο έμμηνο κύκλο, μια τάση αύξησης βάρους και προβλήματα με τη σύλληψη.

Στη συνέχεια, το πρόβλημα θα μπορούσε να κρύβεται στις πολυκυστικές ωοθήκες, έτσι θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό ή τον γυναικολόγο σας. Ωστόσο, αν το στήθος σας είναι πάρα πολύ τριχωτό, είναι πιθανό αυτό να οφείλεται σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Η πολύ τριχοφυϊα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών,που  συνήθως οφείλονται στην υπερβολική τεστοστερόνη. Ή μπορεί να είναι  αποτέλεσμα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, το οποίο είναι επίσης αποτέλεσμα της ορμονικής ανισορροπίας.

Εκτός από τις κύστεις, οι γυναίκες με το σύνδρομο αυτό έχουν επίσης  ακμή, ακανόνιστο έμμηνο κύκλο, μια τάση αύξησης βάρους και προβλήματα με τη σύλληψη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε ορισμένες γυναίκες, οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορούν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του διαβήτη και καρδιακής νόσου.

Tο στήθος κατέχει μια εξέχουσα θέση στη γυναικεία ομορφιά. Γι’ αυτό και αξίζει μια ιδιαίτερη φροντίδα

Στήθος – Όμορφο και υγιές

Όλες θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο, στητό και σφριγηλό στήθος. Τι γίνεται, όμως, όταν βλέπουμε κάποιες τρίχες γύρω από τη θηλή, λεπτές ραβδώσεις να σημαδεύουν το δέρμα ή κάποιο έκζεμα ή ερεθισμό; Και αληθεύει ότι ο θηλασμός «χαλάει» το στήθος; Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

● Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν λίγες τριχούλες, ειδικά στις πιο σκουρόχρωμες γυναίκες. Ωστόσο, αν ενοχλούν αισθητικά, είναι εύκολο να εξαλειφθούν με διάφορες μεθό­δους αποτρίχωσης (με πιο διαδεδομένη το λέιζερ). Αν όμως παρατηρήσετε ότι η τριχοφυΐα είναι πιο έντονη ή εμφανίζεται ξαφνικά, μπορεί να υπάρχουν ορμονικά προβλήματα και θα πρέπει να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας.

● Οι ραγάδες οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές και εμφανίζονται συνήθως στην περίοδο της εφηβείας ή της εγκυμοσύνης, αλλά μπορούν να δημιουργηθούν και από απότομες αυξομειώσεις βάρους. Τι μπορείτε να κάνετε από τη στιγμή που θα παρουσιαστούν; Αν έχουν εμφανιστεί πρόσφατα, θα δείτε μεγάλη βελτίωση κάνοντας μασάζ με ειδικές κρέμες για το στήθος. Αν πάλι τις έχετε καιρό, θα μειωθεί το εύρος τους με τις κατάλληλες κρέμες ή κάνοντας θεραπεία με λέιζερ.

● Αν παρουσιαστεί κάποιος ερεθισμός ή φαγούρα ανάμεσα στους δύο μαστούς ή στο κάτω μέρος (κυρίως αν το στήθος είναι μεγάλο), μπορεί να οφείλονται σε εφίδρωση, ευαισθησία του δέρματος, μυκητίαση, που ανακουφίζονται με τη χρήση ταλκ και την επιλογή βαμβακερών σουτιέν. Αν παρουσιαστούν εξανθήματα, συμβουλευτείτε δερματολόγο για τη σύσταση θεραπευτικής αγωγής.

● Όσο για το θηλασμό, αποτελεί το πιο πολύτιμο δώρο και την πιο τρυφερή εμπειρία ανάμεσα σε μια μητέρα και το μωρό της. Και πραγματικά είναι μύθος ότι το στήθος «χαλάει». Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού μεγαλώνει, αλλά με τον απογαλακτισμό επανέρχεται στο φυσιολογικό μέγεθός του. Επιπλέον, ο θηλασμός αποτελεί ασπίδα κατά του καρκίνου του στήθους και όσο νωρίτερα τον «χρησιμοποιήσετε», τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι.

Tο στήθος κατέχει μια εξέχουσα θέση στη γυναικεία ομορφιά. Γι’ αυτό και αξίζει μια ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρηθεί… στο ύψος του.

ΠΗΓΕΣ:www.vita.gr Συνεργασία τον κ. Λάμπρο Γιαννίκο, γυναικολόγο-μαιευτήρα, και την κ. Σεμίνα Παπανικολάου, δερματολόγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea