Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Αν έχετε αυτά τα Συμπτώματα, καλό είναι να πάτε σε Νοσοκομείο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

emfragma

Πολλές φορές έχει τύχει σε όλους μας να έχουμε κάποια συμπτώματα τα οποία συμπίπτουν με τα σημάδια κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας. Και, πολλές φορές, έχουμε επιλέξει, αντί να πάμε σε νοσοκομείο και να κάνουμε εξετάσεις, να τα αγνοήσουμε, στη λογική ότι «θα περάσει».

Ωστόσο, υπάρχει και μια σειρά συμπτωμάτων τα οποία να μας παρουσιαστούν, καλό είναι να σπεύσουμε σε κάποιο νοσοκομείο, καθώς είναι πολύ πιθανό το σώμα μας, μέσω των συμπτωμάτων, να μας λέει ότι μας συμβαίνει κάτι σοβαρό.

Αυτές είναι οι πέντε περιπτώσεις που θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσουμε τη συνδρομή γιατρού:

1. Διαρκής πόνος στο στήθος και κομμένη ανάσα: είναι βασικό σύμπτωμα εμφράγματος ή άλλου καρδιακού προβλήματος. Ιδίως αν συνοδεύεται από εφίδρωση και πόνο στον αυχένα, τότε πρέπει να πάμε αμέσως σε νοσοκομείο, δεν έχουμε βαρυστομαχιά…

2. Έντονος πόνος στην κοιλιακή χώρα: βασικό σύμπτωμα της σκωληκοειδίτιδας ή κύστης στις ωοθήκες για τις γυναίκες. Χρειάζεται άμεση προσφυγή σε ΜΕΘ.

3. Δυνατό χτύπημα στο κεφάλι: ακόμα και μια μικρή διάσειση μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα, ενώ ισχυρό χτύπημα μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική αιμορραγία. Χρειάζεστε περίθαλψη, ιδίως, μάλιστα, αν χάσατε τις αισθήσεις.

4. Κόψιμο που αιμορραγεί ακατάσχετα: αν το κόψιμο δεν «κλείνει» μετά από μερικά λεπτά, χρειάζεται ράμματα, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχετε πρόβλημα πηκτικότητας του αίματος. Πρέπει να το δει γιατρός.

5. Ο πάρα πολύ δυνατός πονοκέφαλος: ενδεχομένως υποδεικνύει ανεύρυσμα που έχει σπάσει, ιδίως αν συνοδεύεται από ναυτία και εμετούς. Δεν είναι ντροπή να σας εξετάσει γιατρός: μπορεί να σας σώσει τη ζωή.

ΠΗΓΗ: topontiki

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρόνιος πόνος: Ο καταστροφικός παράγοντας που επιδεινώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Efi Nika

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea