Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δώσε μου, ρε χρόνε αλήτη, ένα Ηappy End κι εγώ θα ξεχάσω τα άσχημά σου.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δώσε μου ρε χρόνε που φεύγεις ένα Ηappy End και εγώ θα ξεχάσω όλες τις άσχημες σου στιγμές. Ένα χαρούμενο τέλος για να μπορώ να κάνω μια όμορφη αρχή τη νέα χρονιά. Να πάρει λίγο η ψυχή μου τα πάνω της,  να βρεί την δύναμη και το κουράγιο να αντέξει τα μελλούμενα της. Ένα ωραίο τέλος σου θα ήθελα σαν εκείνα που διάβαζα μικρή στα παραμύθια. Όπως εκείνα που εξακολουθώ να βλέπω στις ταινίες.

Χάρισέ μου παλιέ μου χρόνε, λίγες μα πολύτιμες στιγμές ευτυχίας να μου κρατήσουν συντροφιά στις δύσκολες ώρες που θα μου φέρει ο καινούριος. Λίγη συμπόνοια και ανθρωπιά να ζεστάνει την καρδιά μου όταν με βρει το καταχείμωνο τούτου του κόσμου. Ένα κομμάτι καλοσύνη να σκεπάσω την ύπαρξη μου τις ώρες που θα ξεπαγιάζω απο την κρύο του. Μία στάλα κατανόησης για να μου δώσει νέα ελπίδα να συνεχίσω τον νέο χρόνο. Λίγο μερίδιο απο την αγάπη που έψαχνα ολόχρονα να βρώ και δεν συνάντησα. Μία μικρή δόση τρυφερότητας να γλυκάνω την οντότητα μου για τις πίκρες που θα πάρει. Και μία μεγάλη και σκληρότερη ψυχή να αντέχει και να υπομένει όσα στον δρόμο της θα βρει.

Θα σε αποχαιρετίσω με ένα γλυκόπικρο αντίο σαν την γεύση που μου άφησες. Με ένα όμορφο ύστατο ‘’χαίρε’’ σαν τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε. Έτσι για να θυμηθούμε μαζί όσα μου έφερες και όσα μου πήρες. Όσα μου πρόσφερες και όσα μου στέρησες. Εκείνα που μου χάρισες και αυτά που απο μόνη μου σου δώρισα. Να ανατρέξουμε για ύστατη φορά στον πόνο και τις χαρές που μοιραστήκαμε. Στις λύπες και τις πίκρες που μας ένωσαν. Στις καλές και στις άσχημες στιγμές που μας αντάμωσαν. Να πούμε για τα όνειρα που μου έταξες και τις ελπίδες μου που πέταξες. Να χωριστούμε σαν δύο παλιοί φίλοι που κάποτε υπήρξαν ορκισμένοι εχθροί.

Και θα σου δώσω για αποσκευές στο τελευταίο ταξίδι σου όλες τις πληγές που άνοιξες στην ψυχή μου. Όλες τις κακές αναμνήσεις που μου δημιούργησες και όσο πόνο μου επέφερες. Θα σου χαρίσω για συντροφιά όλες τις πίκρες που με πότισες να πίνεις στο ταξίδι. Θα σε συνοδεύσω στο ξωπόρτι της ζωής μου με όσα βαθιά μέσα μου χάραξες. Με όλα όσα με γοήτευσες και όσα με απογοήτευσες. Με όλα εκείνα που ξεχώρισες και με όσα με χώρισες.

Θα σου χαρίσω όσα μου έταξες και με γέλασες, οσα μου πήρες και δεν επέστρεψες και ολα όσα πόθησα και δεν απόκτησα να σε συνοδεύουν στην τελευταία διαδρομή σου. Για να ξεκινήσει η καρδιά μου τη νέα χρονιά καθαρή και άσπιλη απο μίση και κακίες. Θα σου κάνω δώρο φεύγοντας όλες τις άσχημές σου αναμνήσεις για να κάνω χώρο στο μυαλό μου για τις καλύτερες που θα ‘ρθουν.  Θα αδειάσω την ύπαρξη μου απο όλα όσα μου πήρες και δεν επέστρεψες. Όλα όσα πόθησα και δεν απόκτησα. Όσα ονειρεύτηκα και δεν έζησα. Όσα με πόνεσαν και για όσα απογοητεύτηκα. Για να για να μπορέσω να απολάυσω τα καλύτερα που δεν έχω ζήσει ακόμη. Τα πιο όμορφα που θα με περιμένουν. Τα πιο υπέροχα που θα με ανταμώσουν στην νέα χρονική διαδρομή μου. Και θα κάνω χαλί τους πόθους και τους στόχους μου να υποδεχτούνε το καινούριο έτος.

Γέρε χρόνε που φεύγεις, ένα ευτυχισμένο τέλος που μου χρωστάς θέλω να μου αφήσεις. Για όλες εκείνες τις υποσχέσεις που δεν κατάφερες να κρατήσεις. Για όλα τα κούφια και άδεια λόγια που πίστεψα και για όλα εκείνα που αγαπούσα και μίσησα. Για όλα όσα εμπιστεύτηκα και εξαπατήθηκα. Για όσους λάτρεψα και απαρνήθηκα. Ένα  χαρούμενο τέλος να με συνοδεύσει στην γιορτινή είσοδο της καινούριας χρονιάς. Να απαλύνει και να μαλακώσει το είναι μου με αντοχή.  Να γλυκάνει το πνεύμα μου με ελπίδα. Να  δώσει δύναμη στην ψυχή  μου να αναγεννηθεί από τις στάχτες σου.

Δώσε μου ρε χρόνε αλήτη ένα Ηappy End και εγώ θα ξεχάσω όλες τις άσχημές σου στιγμές.

Της Λίτσας Φιλίππου.

ΠΗΓΗ: www.anapnoes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 φαινομενικά αθώες φράσεις που, στην πραγματικότητα, είναι προσβλητικές

Efi Nika

Επιληψία: Σημαντική ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για αποτελεσματική αντιμετώπιση σε δύσκολες περιπτώσεις

newsitamea

Αποτοξίνωση ντοπαμίνης: Τι είναι και πως λειτουργεί – Τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να τη δοκιμάσετε

Γιώργος Newsitamea