Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δείτε ΠΟΣΑ Χιλιόμετρα ΠΡΕΠΕΙ να περπατάτε Καθημερινά για να Χάσετε 5 Κιλά μόλις σε 1 Μήνα, ΧΩΡΙΣ καθόλου Δίαιτα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

8

Δείτε ΠΟΣΑ Χιλιόμετρα ΠΡΕΠΕΙ να περπατάτε Καθημερινά για να Χάσετε 5 Κιλά μόλις σε 1 Μήνα, ΧΩΡΙΣ καθόλου Δίαιτα

Το περπάτημα είναι από τις πιο εύκολες, αλλά και πάλι, από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις. Με το περπάτημα βελτιώνεται η υγεία μας και σφίγγουν οι μυς, καθώς χάνουμε βάρος. Όμως, λίγοι γνωρίζουν ότι το περπάτημα βοηθάει να χάσουμε μέχρι μισό κιλό – ίσως και παραπάνω – την εβδομάδα, ακόμη μέχρι και 10 κιλά σε πέντε μήνες, χωρίς κάποια ιδιαίτερη δίαιτα ή άλλη άσκηση.

Πρώτα απ” όλα, δύο παράγοντες καθορίζουν τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά το περπάτημα: η τοποθεσία και το σωματικό βάρος. Για παράδειγμα, αν προχωράτε με μια μέση ταχύτητα περίπου 6 χιλιόμετρα ανά ώρα, μπορείτε να κάψετε 400 θερμίδες. Περίπου 4 με 5 χιλιόμετρα περισσότερα θα χάσετε 300 θερμίδες επιπλέον.

Αν καθημερινά σχεδιάζετε να διανύετε τόση απόσταση, με τη βοήθεια ενός μετρητή, θα έχετε απίστευτα αποτελέσματα.

Το βηματόμετρο χρησιμεύει για να παρακολουθείτε τις καθημερινές σας ασκήσεις και αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες να επιτύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Φορέστε το κοντά στα ισχία και αυτό θα μετρήσει τα βήματα που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε ακριβώς πόσα βήματα παραπάνω χρειάζεστε για να χάσετε τα κιλά που θέλετε. Οπότε, αν κάνετε 7.000 βήματα ημερησίως και ακόμα δεν χάνετε βάρος, με απλά μαθηματικά θα βρείτε πόσα βήματα πρέπει να προσθέσετε στο περπάτημά σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν 3.000 βήματα το χιλιόμετρο και καίνε συνήθως, 100 θερμίδες. Ο μετρητής θα μετράει τα βήματα σας και εσείς θα βρείτε πόσες θερμίδες έχετε κάψει:

1 χλμ. = 3000 βήματα / 100 θερμίδες
1 κιλό – 7.000 θερμίδες
1 κιλό στις 2 εβδομάδες = 500 θερμίδες την ημέρα
15.000 βήματα ημερησίως θα σας βοηθήσουν να κάψετε 1 κιλό στις 2 εβδομάδες
30.000 βήματα ημερησίως θα σας βοηθήσουν να κάψετε 2 κιλά στις 2 εβδομάδες

Ωστόσο, μπορείτε να αρχίσετε σιγά-σιγά και στη συνέχεια να αυξήσετε τον αριθμό των βημάτων. Οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση:

  • Μη χρησιμοποιείτε ταξί ή λεωφορείο, αλλά περπατήστε.
  • Μπορείτε να περπατήσετε με τα παιδιά σας μέχρι το σχολείο.
  • Παρκάρετε μακριά το αμάξι σας.
  • Μπορείτε να περπατήσετε από τη δουλειά στο σπίτι ή και το αντίθετο και αν είναι πολύ μακριά σταματήστε με το λεωφορείο στη μέση της διαδρομής.
  • Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί του ασανσέρ.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη βόλτα σας πιο ενδιαφέρουσα:

  • Μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική.
  • Να αλλάζετε συχνά τη διαδρομή, ώστε να μη βαριέστε.
  • Προσκαλέστε φίλους/ες να έρθουν και αυτοί ώστε να έχετε παρέα.
  • Άμα έχει πολύ κρύο, μπορείτε να αγοράσετε έναν διάδρομο και να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ταινιά ή απλά να δείτε τηλεόραση όσο περπατάτε.

Όταν πρόκειται για το πόσο είναι αρκετό, να συμβουλευτείτε αρχικά το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας πει αν το σώμα σας είναι υγιές γι” αυτήν την άσκηση και θα σας συμβουλεύσει σχετικά με το πόσο είναι αναγκαίο, αλλά όχι περισσότερο από αρκετό.

Αρχικά, αρχίστε με 3 φορές την εβδομάδα, 15 με 20 λεπτά κάθε φορά και σταδιακά αυξήστε τον ρυθμό. Το καλύτερο είναι να φτάσετε σε ρυθμό όπου θα περπατάτε 30-60 λεπτά κάθε ημέρα και θα καταφέρετε να χάσετε κιλά χωρίς κάποια αυστηρή δίαιτα.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika