Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Δημόσιο: Χιλιάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

– Χιλιάδες θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών ανοίγουν μέσω ΑΣΕΠ
– Θα γίνουν προσλήψεις και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
– Ειδική μοριοδότηση για όσους ήταν σε θέσεις αναπληρωτών
– Αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ η συμμετοχή στον διαγωνισμό

Αν υπολογίσει κανείς ότι οι αιτήσεις για 20.000 αναπληρωτές ξεπέρασαν φέτος τις 130.000 μπορεί να αναλογιστεί και τη συμμετοχή στον διαγωνισμό που θα προκηρύξει μέσω ΑΣΕΠ το υπουργείο Παιδείας για την πρόσληψη μόνιμων δασκάλων και καθηγητών.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού τον ερχόμενο Μάιο αφορά σε θέσεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση καθώς τα δύο τελευταία χρόνια δεν υπήρξαν καθόλου προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το σύστημα ωστόσο αν και θα περάσει μέσω του ΑΣΕΠ υποχρεωτικά θα είναι διπλό. Αυτό καθώς με διαφορετικό τρόπο θα μοριοδοτηθούν όσοι είναι απόφοιτοι των σχολών και με άλλο τρόπο όσοι υπηρετούν επί χρόνια ως αναπληρωτές.

Το υπουργείο δεν έχει καταλήξει ακόμη στο οριστικό σύστημα το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει μοριοδότηση των αναπληρωτών.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι οι θέσεις θα είναι κοντά στις 20.000, όσες δηλαδή και οι θέσεις αναπληρωτών το τελευταίο διάστημα, ωστόσο η πρόσληψη των επιτυχόντων δεν θα γίνει εφέτος αλλά σε διάστημα τριών ετών ως το 2020.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος ωστόσο υπάρχει για το υπουργείο όχι μόνο ως προς τον αριθμό, αλλά και ως προς τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς δεν είναι μόνο τα υπάρχοντα κενά αλλά και εκείνα που θα προκύψουν μέσα στα επόμενα χρόνια μέσω συνταξιοδοτήσεων.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika