Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Δημοφιλής φωτογραφία μαμάς με το μωρό της σε πρωτότυπο νοσοκομειακό κρεβάτι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα νοσοκομεία κάνουν τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουν την άνεση των ασθενών τους. Όποιες γυναίκες έχουν γεννήσει σε νοσοκομείο μπορούν να εκτιμήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την άνεσή τους. Το νοσοκομειακό κρεβάτι είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα όπου οι λεχώνες πρέπει να νιώθουν άνετα. Πρόκειται, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, για ένα αντικείμενο το οποίο πρέπει να επανασχεδιαστεί και ήδη πολύ άργησε.

Η αυστραλιανή σελίδα BellyBelly, που ανεβάζει θέματα που αφορούν στην εγκυμοσύνη και την ανατροφή των παιδιών, έχει ανεβάσει μία φωτογραφία μίας μητέρας που κοιτάζει το μωρό της ενώ και οι δύο ξαπλώνουν σε ένα πρωτότυπο νοσοκομειακό κρεβάτι, για το οποίο μιλούν πολλοί. Στη φωτογραφία φαίνεται το μωρό να ξαπλώνει δίπλα στη μαμά του, σε μία «κούνια» που είναι περιφραγμένη από γύρω γύρω.

Από τότε που δημοσιεύτηκε αυτή η φωτογραφία αυτή η φωτογραφία στο Facebook, έχει κοινοποιηθεί σχεδόν 130.000 φορές και τα σχόλια είναι άπειρα. Πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει το θαυμασμό τους για το σχεδιασμό του κρεβατιού, λέγοντας ότι έτσι διευκολύνεται και η τοποθέτηση του νεογέννητου έπειτα από την καισαρική τομή όπως και ο θηλασμός και όλες οι διαδικασίες αλληλεπίδρασης μεταξύ της μητέρας και του παιδιού.

Παρόλο που τα πλεονεκτήματα του κρεβατιού είναι πολλά, υπάρχουν και πιθανά μειονεκτήματα, όσον αφορούν στο σχεδιασμό του. Σε μία συνέντευξη, ο Δρ. Ιφάθ Χόσκινς ανέφερε πως η έλλειψη εμποδίων μεταξύ της μητέρας και του παιδιού ενέχει αρκετούς κινδύνους.

«Εάν η μητέρα κυλίσει στο πλάι λόγω της εξάντλησης, υπάρχει κίνδυνος να πνίξει το μωρό. Το χέρι της μητέρας θα μπορούσε να πάει πάνω στο μωρό κατά τη διάρκεια του ύπνου και να το καλύψει ή θα μπορούσε να παρασύρει το μαξιλάρι και αυτό να πέσει πάνω στο μωρό», ανέφερε ο Χόσκινς.

Ο Χόσκινς επίσης πρόσθεσε ότι παρόλο που δεν είναι βολικό για τις μαμάδες να σηκώνονται από το κρεβάτι για να φέρουν τα μωρά κοντά τους, η κίνηση θα βοηθήσει τα σώματά τους, καθώς η συνεχής ξαπλωτή τους στάση θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία θρόμβων στα πόδια.

Δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο κατασκευαστής του κρεβατιού ή από πού μπορεί να το προμηθευτεί κανείς. Όμως, από τότε που δημοσιεύτηκε αυτή η φωτογραφία, χιλιάδες γυναίκες είναι υπέρ της τοποθέτησής του σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων sfglobe.com Πηγές facebook.com , www.yahoo.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika