Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημιουργείται νέος χάρτης στο Λονδίνο που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις για όσους υποφέρουν από αγχώδη διαταραχή.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως το μετρό ή ο υπόγειος σιδηρόδρομος, είναι δύσκολες για όσους υποφέρουν από αγχώδη διαταραχή.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου, το Υπουργείο Συγκοινωνιών δημιούργησε έναν νέο χάρτη του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου, σχεδιασμένο κατάλληλα για να βοηθήσει όσους υποφέρουν από κλειστοφοβία ή αγχώδη διαταραχή.

Στο νέο χάρτη αναγράφονται τα τμήματα και οι στάσεις του σιδηροδρόμου που βρίσκονται υπόγεια όπως και οι διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν οι πελάτες για να τα αποφύγουν.

Οι περισσότερες από τις μισές 270 στάσεις του σιδηροδρόμου βρίσκονται πάνω από το έδαφος και μόνο η Victoria Line, η Waterloo  και η City Line βρίσκονται υπογείως. Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε τρόπος να ξεχωρίσει κανείς τις στάσεις που βρίσκονταν κάτω από το έδαφος, αν δεν γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας του σιδηροδρόμου.

«Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι να κάνουμε τον σιδηρόδρομο προσβάσιμο για όλους», ανέφερε ο Μαρκ Έβερς, διευθυντής και υπεύθυνος της εξυπηρέτησης πελατών.  «

Αυτός ο νέος χάρτης είναι απλώς ένα από τα εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει ως απάντηση στην απαίτηση του κοινού σχετικά με το αν μπορούμε να κάνουμε τις μετακινήσεις πιο εύκολες. Έτσι διευκολύνεται η μετακίνηση και γίνεται ανετότερη για όλους μας τους πελάτες».

«Αυτός ο νέος χάρτης είναι εξαιρετική πηγή πληροφοριών για όσους θέλουν να αποφύγουν τις διαδρομές που είναι μπερδεμένες. Βοηθάει το κοινό πριν ακολουθήσει την πορεία που επιθυμεί και βελτιώνει την πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες», αναφέρει η Νίκη Λιντμπέτερ, διευθύνουσα σύμβουλος περιοδικού σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές στη Βρετανία.

Ο χάρτης περιέχει και άλλα στοιχεία που συμπεριλήφθηκαν έπειτα από προτάσεις που έγιναν για τη βελτίωσή του, όπως σήματα για τις μέλλουσες μητέρες καθώς και για όσους πάσχουν από μη ορατή αναπηρία, οι οποίοι θα επωφεληθούν εάν μείνουν καθιστοί κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika