ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δίαιτες: Οι 3 βασικοί λόγοι που αποτυγχάνουν

Όσο δύσκολη είναι η απώλεια κιλών, εξίσου δύσκολη και περισσότερο είναι η μακροπρόθεσμη διατήρηση του βάρους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι που θέλουν να μειώσουν το βάρος τους, ακολουθούν διατροφή με περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες δίαιτες όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικές αλλά δεν βελτιώνουν και την υγεία μας.

Η απώλεια κιλών δεν φέρνει ευτυχία

Κάποιες φορές πιστεύουμε ότι η επίτευξη ενός στόχου, όπως το να χάσουμε κιλά, θα μας κάνει ευτυχισμένους. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Andrea Bonior όμως, συχνά συνειδητοποιούμε ότι η ζωή μας παραμένει η ίδια. Καλό είναι, όπως επισημαίνει, να εστιάσουμε σε τρόπους για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι.

Loading...

Δίαιτες: Οι 3 βασικοί λόγοι που αποτυγχάνουν

loading...

Οι δίαιτες δεν βοηθούν να διατηρήσουμε τα κιλά μας μακροχρόνια

Η Traci Mann, γιατρός και συγγραφέας που ερευνά τον τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν δίαιτα τα τελευταία 20 χρόνια, ανακάλυψε ότι υπάρχουν διάφορες αλλαγές στον μεταβολισμό, ορμονικές αλλά και νευρολογικές που συντελούν στην αποτυχία μιας δίαιτας.

Έτσι, κάθε φορά που κάνουμε δίαιτα, αρχίζουμε και προσέχουμε το φαγητό περισσότερο, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, ενώ όταν αρχίζουμε να χάνουμε κιλά, αυξάνονται και οι ορμόνες που μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο. Για αυτό το λόγο οι περισσότερες δίαιτες λειτουργούν για μικρό χρονικό διάστημα αλλά δεν είναι αποτελεσματικές για μακροχρόνια διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Δίαιτες: Οι 3 βασικοί λόγοι που αποτυγχάνουν

Η απώλεια κιλών δεν μας κάνει πάντα και πιο υγιείς

Υπάρχουν παχύσαρκοι άνθρωποι που είναι υγιείς και αδύνατοι άνθρωποι που δεν είναι. Τα κιλά δεν αποτελούν πάντα ένδειξη υγείας, σύμφωνα με άρθρο στο επιστημονικό έντυπο The Nutrition Journal. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να εστιάσουμε σε μια υγιεινή διατροφή παρά σε μια δίαιτα που υπόσχεται απλά απώλεια κιλών.


 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

loading...