Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΥΓΕΙΑ

Διάρκεια ύπνου: Πώς επηρεάζει την αντρική γονιμότητα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ούτε λίγο αλλά ούτε και πάρα πολύ ύπνο συνιστούν οι επιστήμονες στους άντρες προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί.

Η «χρυσή τομή» φαίνεται να είναι οι 7 με 7,5 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, αφού ο ύπνος τόσο για περισσότερες όσο και για λιγότερες ώρες φαίνεται να συνδέεται με χειρότερη ποιότητα σπέρματος.

Σύμφωνα με νέα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Sleep Research, οι άντρες που κοιμούνται για λιγότερες από 6,5 ώρες κάθε βράδυ παρουσιάζουν μειωμένη σταθερότητα σπερματοζωαρίων κατά 30%, ενώ για όσους κοιμούνται για 9 ή και περισσότερες ώρες ο ίδιος δείκτης είναι μειωμένος κατά 40%. Και στη μία περίπτωση και στην άλλη αυτό σημαίνει φυσικά λιγότερες πιθανότητες επιτυχημένης γονιμοποίησης του ωαρίου.

Διάρκεια ύπνου: Πώς επηρεάζει την αντρική γονιμότητα

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι η έλλειψη ύπνου εμποδίζει την απελευθέρωση της τεστοστερόνης, μιας ορμόνης που είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, ερευνητές από το Στρατιωτικό Ιατρικό Νοσοκομείο της Τσονγκτσίνγκ στην Κίνα ανέλυσαν 2.020 δείγματα σπέρματος από 796 άντρες μεταξύ 2013 και 2015. Κατά το διάστημα αυτό, οι ερευνητές κατέγραφαν και τις συνήθειες του ύπνου των συμμετεχόντων.

Οι αναλύσεις των ερευνητών υπέδειξαν ότι η ιδανική διάρκεια ύπνου για να εξασφαλιστεί η γονιμότητα των αντρών είναι οι 7 με 7,5 ώρες, εύρημα που υποστηρίζεται και από άλλη αντίστοιχη μελέτη στο παρελθόν, η οποία είχε υποδείξει πως αυτή η διάρκεια ύπνου συνδέεται με μεγαλύτερο όγκο σπέρματος και μεγαλύτερη παραγωγή σπερματοζωαρίων, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@