Newsitamea.gr
AMEA news

Διαμαρτυρίες ΑμεΑ που δεν πρόλαβαν την προθεσμία για τη θεώρηση καρτών λεωφορείων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Διαμαρτυρίες ΑμεΑ που δεν πρόλαβαν την προθεσμία για τη θεώρηση καρτών λεωφορείων

Διαμαρτυρίες ΑμεΑ που δεν πρόλαβαν την προθεσμία για τη θεώρηση καρτών λεωφορείων

Δύο θέματα απασχολούν αυτή την περίοδο το νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ. Το πρώτο σχετίζεται με την καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017. Η περιφερειακή ενότητα Καβάλας ανήκει στην κατηγορία εκείνων που τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων με καθυστέρηση, το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Η καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικά ζητήματα διότι πρόκειται για χρήματα προηγούμενου έτους, τα οποία πληρώνονται κατά τον πρώτο μήνα του 2018. Η διαδικασία που έχει σχέση με τις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων αλλού συνάντησε προβλήματα και καθυστέρησε, όπως στην περίπτωση της Καβάλας, αλλού όχι. Τα επιδόματα πρόνοιας καταβλήθηκαν κανονικά στους δικαιούχους της γειτονικής Δράμας την περασμένη Παρασκευή, ενώ χθες Δευτέρα καταβλήθηκαν στην υπόλοιπη ΑΜΘ.

Υπάρχουν περιφερειακές ενότητες σε όλη την Ελλάδα όπου η διαδικασία καθυστέρησε και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ Καβάλας παρακολουθεί το θέμα προκειμένου από την ιστοσελίδα του να ενημερώσει τα μέλη του με όποιο νεότερο στοιχεία υπάρχει .

Το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί το σύλλογο σχετίζεται με τη θεώρηση καρτών για έκδοση μειωμένου εισιτηρίου στα υπεραστικά λεωφορεία και για δωρεάν μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος το πρόβλημα εστιάζεται στην κυβερνητική στάση. Με εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες η θεώρηση των καρτών έγινε από το Νοέμβριο έως και το Δεκέμβριο.

Όσοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία και δε θεώρησαν τις κάρτες τους θα πρέπει να περιμένουν ώστε να τις θεωρήσουν το φθινόπωρο του 2018. Παλιότερα δεν ίσχυαν αυτές οι συνθήκες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οποιοδήποτε άτομο ΑμΕΑ εφόσον πληρούσε τις προϋποθέσεις μπορούσε άμεσα να θεωρήσει την κάρτα για της μετακινήσεις του. Υπολογίζεται ότι για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας ανάλογες θεωρήσεις έγιναν για 1.500 περίπου άτομα. Ο σύλλογος όμως εκτιμά ότι υπάρχουν πολλοί που δεν πρόλαβαν την προθεσμία για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους και οι οποίοι σήμερα δε μπορούν να εξυπηρετηθούν. Οι διαμαρτυρίες που δέχεται το σύλλογος προωθείται προς την Ομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθώς το πρόβλημα είναι πανελλαδικό.

www.proininews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou