Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Δείκτης Όγκου Σώματος: Η νέα μέθοδος για το ιδανικό βάρος – Πιο “δίκαιη” από τον ΔΜΣ -ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δείκτης Όγκου Σώματος: Η νέα μέθοδος για το ιδανικό βάρος – Πιο “δίκαιη” από τον ΔΜΣ [vids]

Επιστήμονες επινόησαν και δημιούργησαν ένα επαναστατικό νέο εργαλείο, που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται το αν ένα άτομο έχει υγιές βάρος, αν είναι λιποβαρές, αν είναι υπέρβαρο, ή αν είναι παχύσαρκο.

Ιδανικό βάρος – Εκατομμύρια ενήλικες θεωρούνται πως είναι υπέρβαροι, εξαιτίας του υπολογιστικού εργαλείου που είχαμε μέχρι σήμερα και ήταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Πρόκειται για έναν αρκετά απλουστευμένο τρόπο για να βρεθεί το ιδανικό βάρος ενός ατόμου, αφού, επί της ουσίας, λαμβάνει ως παραμέτρους μόνο τρεις αξίες: το φύλο, το βάρος και το ύψος.

Τώρα μια ομάδα ερευνητών της Mayo Clinic στις ΗΠΑ δημιούργησε ένα νέο υπολογιστικό εργαλείο, το οποίο περιγράφεται ως Δείκτης Όγκου Σώματος (ΔΟΣ) ή BVI (Body Volume Indicator) και το οποίο λένε πως παρέχει μια πιο ακριβή εκτίμηση του ιδανικού βάρους κάποιου.

Η μέτρηση είναι ουσιαστικά ένας λόγος που συγκρίνει τον συνολικό όγκο του σώματός σας με τον όγκο της κοιλιάς σας, μια μέτρηση που μπορεί να ληφθεί με το χέρι, ή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο κινητό και το τάμπλετ.

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με την εταιρεία Select Technology Research, για να δημιουργήσουν την εφαρμογή “BVI Pro” για iPad, η οποία θα υπολογίζει τον ΔΟΣ ενός ατόμου με μια γρήγορη “σάρωση”, μέσω φωτογραφικής απεικόνισης.

Δείκτης Όγκου Σώματος: Πώς λειτουργεί

Η μέτρηση του όγκου του σώματος χρησιμοποιώντας μια τρισδιάστατη εικόνα είναι πατενταρισμένη τεχνολογία στις ΗΠΑ και σε όλες τις 28 χώρες της ΕΕ. Χωρίζοντας το σχήμα του σώματος σε επτά τμήματα, το BVI Pro επικεντρώνεται στο σχήμα των ατόμων (σιλουέτα) έτσι ώστε ο όγκος και η σύνθεση του σώματος να μπορούν να αναλυθούν για κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Τα δεδομένα του ΔΟΣ από την εφαρμογή BVI Pro μπορούν να συλλεχθούν οπουδήποτε χρησιμοποιώντας ένα iPad με σύνδεση στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή είναι εύκολη στην χρήση, αφού θα χρειαστεί μόνο να τραβήξετε 2 φωτογραφίες και να προσθέσετε κάποια δημογραφικά δεδομένα για να επιτύχετε τη μέτρηση BVI.

Τα δεδομένα του ΔΟΣ συλλέγονται χρησιμοποιώντας δύο φωτογραφίες που επεξεργάζονται το περίγραμμα της σιλουέτας του ατόμου μέσω ενός ειδικού λογισμικού, από το οποίο προκύπτουν γραμμικές και ογκομετρικές τιμές.

Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να λάβετε τις μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας μέσης-γοφών, του παραδοσιακού Δείκτης Μάζας Σώματος, του συνολικού όγκου του σώματος, του όγκου της κοιλιάς, του σπλαχνικού λίπους και φυσικά υπάρχει και ο Δείκτης Όγκου Σώματος (επικυρωμένος από την κλινική Mayo) από τον οποίο μετράμε την ατομική υγεία.

Δείκτης Όγκου Σώματος: Πώς λειτουργεί ως δείκτης κινδύνου για την υγεία

Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο με τους καθηγητές Jimmy Bell και Louise Thomas, πρώην επιστήμονες στο Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών και τώρα στο Πανεπιστήμιο του Westminster στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ποσότητα του βάρους που βρίσκεται στην κοιλιακή χώρα αναγνωρίζεται ως σημαντικός δείκτης για τον κίνδυνο για την υγεία και η εφαρμογή BVI Pro μπορεί να δώσει μια ένδειξη σπλαχνικού λίπους (που προσδιορίζεται ως ο πιο επικίνδυνος τύπος λίπους) από μόλις δύο εικόνες ενός ατόμου. Με τον ΔΟΣ μπορείτε να:

— Μετρήστε τις αλλαγές στον όγκο του σώματος ενός ατόμου, συνολικά αλλά και σε κάθε μέρος του σώματος.

Με αυτό καθορίζεται η κατανομή του βάρους στο σώμα.

— Ξέρετε άμεσα αν κινδυνεύετε από ασθένειες που σχετίζονται με μεγαλύτερο ή μικρότερο όγκο σε μια δεδομένη περιοχή, για παράδειγμα την κοιλιακή περιοχή όπου βρίσκεται το σπλαχνικό λίπος, όπως φαίνεται στο επόμενο βίντεο:

— Συγκρίνετε τον όγκο σώματος ενός ατόμου έναντι του μέσου όρου για το φύλο του.

— Χρησιμοποιήστε το νέο διαγνωστικό εργαλείο για θέματα σιλουέτας και για να βρείτε με μεγαλύτερη ακρίβεια το ιδανικό βάρος.

Δείκτης Όγκου Σώματος: Πώς να βγάλετε τις φωτογραφίες με την εφαρμογή (app)

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , www.bodyvolume.com ,www.dailymail.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika