Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Deep Web: Τι συμβαίνει στον σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Deep Web: Τι συμβαίνει στον σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών

Πριν από μερικές ημέρες, η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 51 άτομα, τα οποία εμπλέκονταν σε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν 150 TBs περιεχομένου.

Όγκος που είναι τεράστιος αν αναλογιστεί κανείς ότι 1 ΤΒ είναι συνήθως ο αποθηκευτικός χώρος που έχουμε σε έναν απλό προσωπικό υπολογιστή και πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να τον γεμίζουμε. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, η επιτυχία αυτή της αστυνομίας της Νορβηγίας συνδέεται με την προ διετίας έρευνα του FBI που «χάκεψε» το Playpen, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο και από τότε έχει καταφέρει σημαντικά χτυπήματα στα συγκεκριμένα δίκτυα.

Αν έχοντας διαβάσει το παραπάνω, πάτε να ψάξετε, μέσω μίας μηχανής αναζήτησης, να βρείτε το Playpen, μάλλον θα απογοητευτείτε. Και αυτό γιατί τα sites παιδικής πορνογραφίας δεν εντοπίζονται από τις συμβατικές μηχανές αναζήτησης, καθώς βρίσκονται στο αποκαλούμενο Dark Web ή αλλιώς τη «σκοτεινή πλευρά» του διαδικτύου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι άλλο το Dark Web και άλλο το Deep Web (Βαθύ Web), το οποίο κατά καιρούς παίρνει αρκετή δημοσιότητα.

Deep Web: Τι συμβαίνει στον σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών

Το κοινό σημείο ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι ιστοσελίδες που τα απαρτίζουν δεν καταχωρούνται από τις συμβατικές μηχανές αναζήτησης και για να τα βρει ένας χρήστης θα πρέπει να «κατεβάσει» και χρησιμοποιήσει μία ειδική εφαρμογή που ονομάζεται Tor, η οποία δεν αφήνει πίσω «ίχνη» όσον αφορά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Το Tor και σχέση έχει με τα torrent και έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια κυβερνητικών οργανώσεων που επίσης τη χρησιμοποιούν προκειμένου να καλύπτουν τα ίχνη τους. Από την άλλη πλευρά, το Deep Web περιλαμβάνει ιστοσελίδες, οι χρήστες των οποίων θέλουν να διατηρούν την ανωνυμία τους απλώς, την ώρα που στο Dark Web, τα πράγματα είναι σαφώς πιο σκοτεινά και με πολύ μεγαλύτερη δόση παρανομίας.
Και είναι προφανές ότι το Dark Web δεν είναι ένας μύθος όπως πιστεύουν πολλοί. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς.

Ουσιαστικά, είναι τα σκοτεινά σοκάκια του Διαδικτύου, εκεί που γίνονται όλα αυτά που είναι ηθικώς αλλά και ποινικώς κολάσιμα. Και στην περίπτωση της παιδικής πορνογραφίας είναι ότι πιο «σκοτεινό» και διεστραμμένο βγαίνει από το ανθρώπινο μυαλό.

Για να μπεις στο Dark Web, η χρήση του Tor δεν σου είναι αρκετή. Οι ιστοσελίδες του Dark Web και ειδικά αυτές της παιδικής πορνογραφίας είναι πολύ καλά οργανωμένες. Για την είσοδο, δεν αρκεί να πληκτρολογήσεις ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό. Χρειάζεται να πάρεις πρόσκληση από κάποιον που είναι ήδη μέλος. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να πείσεις ότι έχεις και εσύ αντίστοιχες «άρρωστες» απόψεις. Και αυτό είναι ίσως πιο δύσκολο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατάφεραν να μπουν στο πλαίσιο κάποιας έρευνας, είτε αστυνομικής είτε έρευνας. Και τα ευρήματα είναι το λιγότερο ανησυχητικά. Κατ’ αρχήν, όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν ολόκληρες κοινότητες με παιδόφιλους, θα πρέπει να ξυπνήσουν. Κοινότητες όπως το 7axxn έχουν πάνω από 90.000 μέλη, τα οποία είναι ενεργά. Γιατί αν δεν είσαι ενεργός, πολύ απλά, θα σε «πετάξουν» έξω. Όπως υπάρχει και η αντίστοιχη Wikipedia με την επωνυμία Hard Candy!

Σε αυτές τις κοινότητες, μπορείς να δεις κυριολεκτικά όλους τους εφιάλτες που μπορεί να έχει ένας γονιός μικρού παιδιού. Και να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι, πραγματικά, κινούνται σε πολύ ακραία όρια. Τόσο διεστραμμένα που αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που δεν είναι καν 5 ετών είναι διεστραμμένο. Όπως και να παντρεύεσαι παιδόφιλο και να κακοποιείς τα παιδιά σου! Και τέτοιες περιπτώσεις θα βρεις σε αυτά τα «σκοτεινά σοκκάκια» του Διαδικτύου. Όπως ενδεχομένως τα βρεις και στα «σκοτεινά σοκκάκια» μίας μεγαλούπολης.

Εξίσου ανησυχητικό είναι μέσα στο Dark Web υπάρχουν ακόμη και οδηγοί για παιδόφιλους, όπως και παιδόφιλοι που αντιτάσσονται στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, υποστηρίζοντας ότι απλώς «λατρεύουν τα παιδιά»! Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν κάνουν και τίποτα προκειμένου να περιορίσουν τις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών. Και το κυριότερο τη διακίνηση του υλικού που υπάρχει στους servers και διακινείται μέσα από τις ιστοσελίδες του Dark Web.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από τους παιδόφιλους που κυκλοφορούν στο Dark Web, γνωρίζουν πολύ καλά πώς να προστατεύονται. Το FBI το 2013 πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα με το Playpen, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς σταγόνα στον ωκεανό παρά τις δεκάδες συλλήψεις που έγιναν. Η ανωνυμία που προσφέρουν διάφορα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στους παιδόφιλους είναι μεγάλη. Άλλωστε, είναι τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες που επίσης χρησιμοποιούν το Dark Web προκειμένου να οργανωθούν. Και η παιδική πορνογραφία ενδεχομένως να είναι μία από τις χειρότερες μορφής εγκλήματος.

Γράφει ο Δημήτρης Μαλλάς

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou