Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χρησιμοποιήστε Λάδι Καρύδας για να αποτρέψετε το Γκριζάρισμα των Μαλλιών και την τριχόπτωση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα μαλλιά μας καθορίζουν σημαντικά την ταυτότητά μας. Και γι’ αυτό δεν είναι παράξενο που ξοδεύουμε υπέρογκα ποσά ετησίως για να τα κάνουμε να φαίνονται νεανικά και λαμπερά. Πολλά είναι τα χρήματα που ξοδεύουμε σε συνθετικές χημικές ουσίες και διαλύματα. Όμως, υπάρχει μία μέθοδος με φυσικά οφέλη: το λάδι καρύδας.

 Προστασία και ενδυνάμωση

Το καλύτερο είδος λαδιού καρύδας για να χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας είναι το οργανικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρωτεΐνη που προστατεύει τις ρίζες και αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας. Σφραγίζει την υγρασία που προστατεύει τα μαλλιά σας από τις αλλαγές του περιβάλλοντος. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο κρανίο σας. Θρέφει τα μαλλιά σας με ζωτικές θρεπτικές ουσίες. Επίσης έχει αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση.

Όμως, δεν το χρησιμοποιείτε απλώς αλείφοντας μία χούφτα με λάδι στο κεφάλι σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, το λάδι πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα βάζο, το οποίο, με τη σειρά του, θερμαίνεται σε ένα δοχείο με ζεστό νερό. Το ζεστό νερό μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μουσκέψετε τα μαλλιά σας και μετά μπορείτε να χύσετε το λάδι στο κεφάλι σας με κουτάλι της σούπας. Χρησιμοποιήστε δύο κουτάλια για μαλλιά μέχρι τον ώμο και τέσσερα για μακριά μαλλιά.

Κάνετε μασάζ με το λάδι στο κεφάλι σας για τουλάχιστον 3 λεπτά και μετά φορέστε ένα σκουφί λουτρού για 20-30 λεπτά, παρόλο που, εάν το αφήσετε για όλο το βράδυ, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα. Όταν τελειώσετε, ξεπλυθείτε με ένα σαμπουάν χωρίς συντηρητικά και μη βάζετε κοντίσιονερ.

Πείτε αντίο στα γκρίζα μαλλιά

Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του γκριζαρίσματος των μαλλιών. Σε συνδυασμό με φύλλα από κάρυ, αποτρέπει το γκριζάρισμα των μαλλιών χάρη στη βιταμίνη Β.

Τοποθετήστε μία χούφτα με φύλλα από κάρυ σε ένα φλιτζάνι με λάδι και βράσετε το μείγμα για 6-8 λεπτά. Αφού αφήσετε το παρασκεύασμα να κρυώσει, αποστραγγίστε το λάδι και κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας μ’ αυτό, χρησιμοποιώντας το 3-4 φορές την εβδομάδα, πριν κοιμηθείτε.

Το πρωί, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν – κατά προτίμηση ήπιο φυτικό – για να ξεπλύνετε το κεφάλι σας από το μείγμα και να απολαύσετε τα αποτελέσματα. Και εάν ενθουσιαστείτε με τα πολλά οφέλη του λαδιού καρύδας στα μαλλιά σας, πείτε το και στους φίλους σας!

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou

Το πασίγνωστο αιθέριο έλαιο που καταπολεμά κατάθλιψη και άγχος – Απολαύστε το άρωμά του και ηρεμήστε στη στιγμή

Efi Nika