Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Χαρισματικά παιδιά: Χαρακτηριστικά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Χαρισματικά παιδιά: Χαρακτηριστικά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Τα χαρισματικά παιδιά διακρίνονται από αστείρευτο ενδιαφέρον για γνώσεις, περιέργεια, καλή μνήμη, ταχύτητα αντιληψης, για τη σχέση των αριθμών, τις εγκυκλοπαίδειες και τους χάρτες.

Δεν είναι το ίδιο με τα ταλαντούχα παιδιά που έχουν κλίση σε ένα μόνο τομέα, πχ στη Μουσική.
Ως χαρακτήρες είναι πιο ευαίσθητα παιδιά και πιο ευάλωτα στα λόγια και τις πράξεις των άλλων, όταν τα αφορούν.

Ακριβώς επειδή είναι ευάλωτα στην κριτική, θέλουν να είναι πάντα καλύτεροι και η επιθυμία τους να αριστεύσουν είναι διαρκής. Εχουν έντονη αίσθηση του χιούμορ αλλά δεν έχουν έφεση στον αθλητισμό.

Το χαρισματικό παιδί, δεν συμβαδίζει με την ηλικία του και στην πλειονότητα των περιπτώσεων ενσωματώνεται σε ομάδες παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας.

Στοσχολείο, το χαρισματικό παιδί δεν τα πάει πάντα πολύ καλά…. γιατί βαριέται, καθώς οι σχολικές και κοινωνικές υποδομές δεν είναι ευνοϊκές για τα πολύ ευφυή παιδιά.

Οι γονείς με χαρισματικά παιδιά πρέπει μόλις αντιληφθούν τις δυνατότητες του παιδιού τους, να απευθυνθούν σε έναν ειδικό/ψυχολόγο για σωστή καθοδήγηση.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να προσπαθούν πάντα να δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα του παιδιού, να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή του αλλά να το επαινούν μόνο όταν είναι πραγματικά ανάγκη, να το κρατουν κοντά στην ηλικία και την παιδικότητά του και να μην προβάλλουν την υπεροχή του έναντι των άλλων παιδιών.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika