Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ασθένειες που κάνουν το σώμα να μυρίζει παράξενα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ασθένειες που κάνουν το σώμα να μυρίζει παράξενα

Ασθένειες που κάνουν το σώμα να μυρίζει παράξενα

Πέρα από τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλούν, από πόνους στο σώμα και πυρετό έως μειωμένη συγκέντρωση και χαμηλά επίπεδα ενέργειας, ορισμένες ασθένειες αλλοιώνουν τη μυρωδιά της αναπνοής, των ούρων ή άλλων σωματικών υγρών.

Έτσι, οι γιατροί μπορούν να κάνουν μια πρώτη «διάγνωση» με τη βοήθεια της όσφρησης και μόνο!

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 στην επιθεώρηση Sensors υπέδειξε ότι το δέρμα των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό του κίτρινου πυρετού μυρίζει σαν… κρεοπωλείο, ενώ η λεγόμενη χοιράδωση, ένα είδος φυματίωσης, έχει συσχετιστεί με τη μυρωδιά της μπαγιάτικης μπύρας. Μάλιστα, οι δυσάρεστες μυρωδιές εντοπίστηκαν λίγες μόλις ώρες αφού είχε ενεργοποιηθεί το ανοσοποιητικό, πιθανότατα πριν ο ασθενής συνειδητοποιήσει ότι έχει μολυνθεί.

Γενετικές διαταραχές, όπως η λεγόμενη Νόσος της οσμής των ούρων δίκην σιροπίου σφενδάμου (maple syrup disease), όπως υποδεικνύει και το όνομά της, κάνει τα ούρα να μυρίζουν όπως το σιρόπι σφενδάμου, λόγω ενός προβληματικού γονιδίου που δεν επιτρέπει τη σωστή διάσπαση ορισμένων αμινοξέων.

Άλλες ασθένειες, όπως η τριμεθυλαμινουρία –διαταραχή που δεν επιτρέπει τη διάσπαση της σύνθετης χημικής ουσίας τριμεθυλαμίνη– συνοδεύεται από τη δυσάρεστη μυρωδιά του χαλασμένου ψαριού στα ούρα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@