Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Αρτηριακή πίεση: Τα 7 λάθη που αλλοιώνουν τις τιμές της μέτρησης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αν την ώρα που μετράτε την αρτηριακή σας πίεση μιλάτε, τα πόδια σας είναι σταυρωμένα ή η ουροδόχος κύστη σας είναι γεμάτη, αλλοιώνεται το αποτέλεσμα της μέτρησης, προειδοποιεί η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA).

«Αυτά τα απλά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά είτε ένα άτομο έχει χαρακτηρισθεί ως υπερτασικό και χρήζει θεραπείας, είτε όχι» επισημαίνει ο Δρ. Michael Hochman, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια.

«Το να ξέρετε πώς να μετράτε την αρτηριακή σας πίεση με ακρίβεια στο σπίτι και να αναγνωρίζετε λάθη στο ιατρείο, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την πίεσή σας και να αποφύγετε περιττές αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή», τονίζει ο Δρ. Hochman.

Αρτηριακή πίεση: Τα 7 λάθη που αλλοιώνουν τις τιμές της μέτρησης

Δείτε τα 7 κοινά λάθη στη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα:

  • Αν είναι γεμάτη η ουροδόχος κύστη, μπορεί να προσθέτει 10 με 15 μονάδες στην τιμή της αρτηριακής πίεσης. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συστήνει πάντα την ούρηση πριν τη μέτρηση.
  • Η λάθος στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της μέτρησης μπορεί να αυξήσει την τιμή κατά 6 με 10 μονάδες. Πρέπει να κάθεστε σε καρέκλα, με καλή στήριξη της πλάτης και τα πόδια να ακουμπούν καλά στο πάτωμα ή σε υποπόδιο.
  • Αν κάθεστε σε στάση σταυροπόδι, η τιμή της αρτηριακής πίεσης μπορεί να αυξηθεί κατά 2 έως 8 μονάδες.
  • Αν το χέρι σας κρέμεται ή το κρατάτε κατά τη μέτρηση, μπορεί να ανέβει η τιμή έως και 10 μονάδες. Το χέρι πρέπει να είναι ακουμπισμένο σε ένα τραπέζι στο ύψος της καρδιάς.
  • Αν η περιχειρίδα δεν εφάπτεται απευθείας πάνω στο δέρμα αλλά παρεμβάλλεται κάποιο ρούχο, αυτό μπορεί να προσθέσει από 5 έως 50 επιπλέον μονάδες. Πρέπει να μετράτε την πίεση σε γυμνό χέρι.
  • Αν η περιχειρίδα του πιεσόμετρου είναι μικρή, η τιμή μπορεί να αυξηθεί κατά 2 έως 10 μονάδες.
  • Αν μιλάτε κατά τη διάρκεια της μέτρησης, η τιμή μπορεί να αυξηθεί κατά 10 μονάδες. Κατά τη μέτρηση πρέπει να είστε ακίνητοι και σιωπηλοί.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,   healthday.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika