Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Αρθρίτιδα: 5 παράγοντες που επισπεύδουν την εκδήλωση πόνου στις αρθρώσεις!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, υπάρχουν όμως κάποιοι παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν την εκδήλωση του πόνου στις αρθρώσεις και άλλων συμπτωμάτων.

Η αρθρίτιδα προκαλεί πόνο και φλεγμονή στην άρθρωση. Υπάρχουν δύο κύριοι τύπου αρθρίτιδας, η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Παρότι η αρθρίτιδα συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ηλικία και την κληρονομικότητα, υπάρχουν τρόποι πρόληψης.

Δείτε ποιοι άλλοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πόνου στις αρθρώσεις ή επισπεύδουν την εμφάνιση των άλλων συμπτωμάτων της πάθησης.

Αμέλεια τραυματισμού

Η υπερβολική χρήση μιας άρθρωσης μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση, χωρίς να έχει μεσολαβήσει αρκετό διάστημα για την αποκατάσταση, αυξάνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας.

Περιττά κιλά

Οι παχύσαρκοι και οι υπέρβαροι καταπονούν τις αρθρώσεις τους, ειδικά στα γόνατα και τα ισχία, που σηκώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του βάρους. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να πονάτε σε αυτά τα σημεία.

Αρθρίτιδα: 5 παράγοντες που επισπεύδουν την εκδήλωση πόνου στις αρθρώσεις

Επαναλαμβανόμενες κινήσεις

Η εκτέλεση των ίδιων κινήσεων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική χρήση συγκεκριμένων αρθρώσεων και να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα.

Οι δουλειές που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία, επαναλαμβανόμενες κάμψεις, ανύψωση βάρους ή άλλες κινήσεις, μπορούν επίσης να επισπεύσουν την καταστροφή του χόνδρου των αρθρώσεων.

Κακή διατροφή

Οι πάσχοντες από αρθρίτιδα έχουν υψηλά επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση τροφών που πυροδοτούν τη φλεγμονή, όπως η ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά, μπορεί να επιδεινώσει ή να επιταχύνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Κάπνισμα

Οι καπνιστές έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Rheumatic Diseases, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συστηματικοί καπνιστές διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο σε σύγκριση με όσους δεν καπνίζουν.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@