Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Αριστερόχειρες και προβλήματα ψυχικής υγείας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αριστερόχειρες και προβλήματα ψυχικής υγείας.

Aγωγές για τα πιο κοινά θέματα ψυχικής υγείας όπως άγχος και κατάθλιψη θα μπορούσαν να μην είναι αποτελεσματικές στους αριστερόχειρες.

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι αγωγές για τα πιο κοινά θέματα ψυχικής υγείας όπως άγχος και κατάθλιψη θα μπορούσαν να μην είναι αποτελεσματικές ή ακόμα και να οδηγήσουν σε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, στους αριστερόχειρες.

Σύμφωνα με ερευνητές του Cornell University in Ithaca, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες έρευνες που εξετάζουν τον εγκέφαλο και τα συναισθήματα έχουν περιλάβει σημαντικά περισσότερους δεξιόχειρες σε σχέση με αριστερόχειρες.

Αυτές οι έρευνες έδειξαν ότι συγκεκριμένα συναισθήματα συνδέονται με καθένα από τα δυο ημισφαίρια.

Για παράδειγμα, συναισθήματα όπως ευτυχία, περηφάνεια και θυμός, ζουν στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, ενώ συναισθήματα όπως αηδία και φόβος βρίσκονται στη δεξιά. Το μοντέλο αντιστρέφεται σε αριστερόχειρες.

Η θεωρία μπορεί να έχει σημαντικές εφαρμογές για ανθρώπους που λαμβάνουν αγωγή για το άγχος και την κατάθλιψη η οποία ονομάζεται νευρωνική θεραπεία, που αφορά ελαφρά ηλεκτρική ή μαγνητική διέγερση στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου για να ενθαρρύνει ορισμένες συναισθηματικές αντιδράσεις. Σε αριστερόχειρες, η αγωγή θα μπορούσε να αυξήσει άλλα συναισθήματα.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr , Philosophical Transactions of the Royal Society , Biological Sciences

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@