Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το app που βοηθά να χάνεις κιλά, χωρίς να κάνεις δίαιτα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το app που βοηθά να χάνεις κιλά, χωρίς να κάνεις δίαιτα.

Ερευνητές από το Exeter University προχώρησαν στη δημιουργία ενός app για κινητά, σε μία προσπάθεια να μυήσουν τους ανθρώπους σε καλύτερες διατροφικές συνήθειες και επιλογές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η λιγότερη πρόσληψη θερμίδων, λένε, χωρίς την ανάγκη δίαιτας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παιχνίδι, διάρκειας 10 λεπτών, με τίτλο Food Trainer, το οποίο εκπαιδεύει ν εγκέφαλο να αποφεύγει την κατανάλωση μίας λιχουδιάς με πολλές θερμίδες.

Όπως σημειώνεται στην Telegraph μία ομάδα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο του Exeter δημιούργησε το 10λεπτο παιχνίδι εκπαίδευσης του εγκεφάλου, ώστε το κοινό να κάνει πιο υγιεινές επιλογές, όταν πεινάει, αποφεύγοντας τα λιπαρά τρόφιμα, με αποτέλεσμα να γίνεται λιγότερη πρόσληψη θερμίδων.

Το παιχνίδι βασίζεται πάνω σε έρευνα νευρολογίας, η οποία δείχνει πως οι άνθρωποι είναι περισσότερο διατεθειμένοι να επιλέγουν λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα, καθώς μέσω της κατανάλωσης τέτοιων σνακ, διεγείρεται η απελευθέρωση της ντοπαμίνης και των ενδορφινών, γεγονός που προάγει το συναίσθημα της ευχαρίστησης.

Για να αντιστρέψει αυτήν τη διαδικασία, το παιχνίδι παρουσιάζει στον παίχτη μία σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται υγιεινά και ανθυγιεινά τρόφιμα. Ο παίχτης πρέπει να επιλέξει τις φωτογραφίες με τα πιο υγιεινά τρόφιμα για να κερδίσει περισσότερους πόντους.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές δημιουργοί του app, όσες περισσότερες εικόνες με υγιεινά πιάτα επιλέγει ο παίκτης, τόσο περισσότερο λαχταρά αυτά τα υγιεινά πιάτα.

Αυτό το app σε βοηθά να χάνεις κιλά, χωρίς να κάνεις δίαιτα

Σε σχετική μελέτη συμμετείχαν 83 ενήλικες άνθρωποι, οι οποίοι κλήθηκαν να παίξουν το παιχνίδι τέσσερις φορές σε μία εβδομάδα. Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε πως οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν κατά μέσο όρο 220 θερμίδες λιγότερες την ημέρα.

Η καθηγήτρια Natalia Lawrence δήλωσε σχετικά:

“Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε ότι η ελεύθερη και απλή εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων και να έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές τους. Σε μία εποχή που τα ανθυγιεινά τρόφιμα είναι άφθονα και εύκολα διαθέσιμα, ενώ η παχυσαρκία αυξάνεται, θα πρέπει να σχεδιάζουμε καινοτόμους τρόπους για να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους να ζουν πιο υγιεινά”.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό το app, θα ενθαρρύνει πραγματικά τους ανθρώπους να επιλέγουν υγιεινά τρόφιμα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά αντί για το πρόχειρο φαγητό”, κατέληξε.

Το app, το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ, μπορεί να υποστηριχθεί από συσκευές Android, ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία του και για iPhones και iPads.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, αρκούν 10 λεπτά την ημέρα για να μας εκπαιδεύσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής; Δεν έχουμε παρά να ανακαλύψουμε αν έχουν δίκαιο, μέσω του παιχνιδιού.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika