Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Aποτοξίνωση στα μαλλιά; Και όμως υπάρχει! Δείτε πώς γίνεται…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Aποτοξίνωση στα μαλλιά; Και όμως υπάρχει! Δείτε πώς γίνεται…

Σίγουρα έχετε ακούσει και έχετε δει διάφορες λύσεις για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν σκεφτόμαστε την αποτοξίνωση του οργανισμού, στο μυαλό μας έρχεται κάποιος ειδικός φυσικός, πλούσιος σε αντιοξειδωτικά.

Αλλά αυτές οι λύσεις αφορούν την αποτοξίνωση των βασικών οργάνων του σώματος. Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά μας; Υπάρχει τρόπος να κάνουμε αποτοξίνωση σε αυτά; Η απάντηση είναι “ναι” και συνοδεύεται με τις ακόλουθες μεθόδους…

Καθαρίστε καλά την επιδερμίδα στο κρανίο

Ακριβώς όπως και με τους πόρους στο πρόσωπό σας, οι θύλακες των τριχών στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να κλείσουν από βρωμιές, σμήγμα και συσσώρευση προϊόντος. Επιλέξτε ένα σαμπουάν που περιέχει θειούχο σελήνιο, σαλικυλικό οξύ, ή πυριθειόνη ψευδαργύρου, για να απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα.

Κάντε μια καλή αποχή από τις βαφές

Είναι ευνόητο για τον καθένα ότι οι βαφές ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Αν βάφετε τα μαλλιά σας τακτικά, τότε είναι σώφρον τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για μία περίοδο 1-2 μηνών να μην βάψετε τα μαλλιά σας και να τα αφήσετε να “ηρεμήσουν”.

Μαγειρική σόδα

Το όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό (και γι’ αυτό άλλωστε συμπεριλαμβάνεται στις οδοντόκρεμες) και ένα καλό μέσο απολέπισης. Επίσης, έχει την ιδιότητα να αφαιρεί την συσσώρευση προϊόντος (σαμπουάν, έλαια κλπ) στα μαλλιά. Απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε μια κουταλιά του κανονικού σας σαμπουάν, αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγο στα μαλλιά, δίνοντας έμφαση στις ρίζες, προτού ξεπλύνετε καλά.

Ελαιόλαδο

Περιέχει λιπαρά οξέα που καλύπτουν το εξωτερικό των τριχών, τις ενυδατώνει και τις προστατεύει από τη φθορά. Ζεστάνετε λίγο μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου και απλώστε το με τα δάχτυλά σας σε στεγνά μαλλιά. Στη συνέχεια καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν ως συνήθως.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , www.health.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika