Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αποφάσισε να κάνει μια διαφορετική φωτογράφηση για παιδιά με αναπηρία και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

paidia-me-anapiria6

Το «Πρότζεκτ Συμπερίληψης» φωτογραφίζει παιδιά με αναπηρία δωρεάν

Πριν από έξι χρόνια, η Κάθλιν Μπατς, μία επαγγελματίας φωτογράφος από το Κλέρμορ της Οκλαχόμα, φωτογράφιζε ένα αγόρι με αυτισμό για τη γιαγιά του. Οι δυο τους δέθηκαν κατά τη διάρκεια των φωτογραφήσεων.

«Έπειτα, μου αποκάλυψαν ότι είχαν συνεργαστεί και με άλλους φωτογράφους που δεν είχαν την υπομονή που είχα εγώ μαζί τους», είπε η Μπατς. «Με εκτίμησαν και το έκαναν διασκεδαστικό για όλους».

Τότε ήταν που η Μπατς αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό για τα παιδιά με αναπηρία. Έπειτα από πέντε χρόνια, παρουσίασε το «Πρότζεκτ Συμπερίληψης» , μία πρωτοβουλία φωτογράφησης των ανθρώπων με αναπηρίες μέσω του οποίου οι οικογένειες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα κοινωνικό γεγονός που είναι ανοιχτό προς όλους.

«Τότε, είχα αποφασίσει να διοργανώσω μία ημέρα διασκέδασης στο πάρκο και να φωτογραφήσω τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία», αποκάλυψε η Μπατς. «Λόγω του πλήθος των ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, σύντομα συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αφιερώσω σε κάθε παιδί περισσότερο χρόνο και γι’ αυτό φωτογράφησα 38 οικογένειες μέσα σε διάστημα τριών μηνών».

pedia-me-anapiria

pedia-me-anapiria2

pedia-me-anapiria3

pedia-me-anapiria4

pedia-me-anapiria5

Η Μπατς λατρεύει κάθε φωτογραφία, όμως μία από τις αγαπημένες της είναι αυτή που έβγαλε με τον τρίχρονο Τζόσουα, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Οι γονείς του, που είναι θετοί, έχουν αναθρέψει 7 παιδιά. Σύμφωνα με την Μπατς, όταν οι γονείς του τον επέλεξαν για να γίνει δικός τους, ο καινούριος τους πατέρας συνειδητοποίησε άμεσα ότι αυτός επρόκειτο να γίνει γιος τους. «Ο Τζόσουα είναι τόσο ζωντανό παιδί και γελάει συνεχώς», ισχυρίστηκε η Μπατς. «Με έλιωσε κυριολεκτικά με τη χαρά και την αγάπη του».

inclusion-2

Τώρα, στο «Πρότζεκτ Συμπερίληψης», κατά τη δεύτερη χρονιά του, έχουν φωτογραφηθεί 78 περισσότερες οικογένειες. Στις 10 Σεπτεμβρίου, η Μπατς  διοργάνωσε τη δεύτερη ετήσια Ημέρα Παιχνιδιού στο Κοινωνικό Κέντρο του Κλέρμορ  με 23 περίπτερα δραστηριοτήτων, φουσκωτά σπιτάκια, η ομάδα κλόουν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Tulsa, η ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου Rogers State όπως και το αστυνομικό τμήμα της Κομητείας Rogers, μεταξύ άλλων. Η είσοδος ήταν ανοιχτή  όλες τις οικογένειες με άτομα με αναπηρία όπως και όλοι όσοι επιθυμούν να παίξουν.

Επιπλέον, οι φωτογραφήσεις είναι δωρεάν για τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία.  Οι οικογένειες που συμμετέχουν λαμβάνουν ένα CD με τις φωτογραφίες τους και χάρη στις δωρεές της κοινότητας, θα δοθούν και εκτυπωμένες αυτές της φετινής Ημέρας Παιχνιδιού. Οι φωτογραφήσεις έχουν ολοκληρωθεί για το 2016 αλλά θα συνεχιστούν την επόμενη χρονιά.

«Νιώθω πως το ‘Πρότζεκτ Συμπερίληψης’  είναι καταλυτικό όσον αφορά την ενίσχυση της αίσθησης ευθύνης και της αποδοχής απέναντι στα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους», δήλωσε η Μπατς.  «Θέλω οι άνθρωποι να γίνουν πιο φιλικοί όχι μόνο προς τα παιδιά αυτά αλλά και προς τις οικογένειές τους. Εάν ο κόσμος δεν τα απέρριπτε, η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη».

Ποια είναι η συμβουλή της Μπατς  απέναντι σε άλλους φωτογράφους που θέλουν να φωτογραφίζουν τα παιδιά με αναπηρία; Χαλαρώστε, διασκεδάστε και συμπεριφερθείτε τα όπως θα κάνατε και με οποιονδήποτε άλλον. «Πολλοί γονείς έχουν πει ‘Δεν μιλάει.’. Τους εξηγώ ότι το καταλαβαίνω αλλά μιλώ σε όλα μου τα παιδάκια χωρίς διακρίσεις», δήλωσε .

Επιμέλεια κειμένου: Σωτηριάδου Χριστίνα

Newsroom Aμεα

Μετάφραση απο το themighty.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika