Newsitamea.gr
AMEA news

Απαλλάσσονται από την καταβολή παραβόλου τα ΑμεΑ για τα ΚΕΠΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Απαλλάσσονται από την καταβολή παραβόλου τα ΑμεΑ για τα ΚΕΠΑ

Τροπολογίες που παρατείνουν το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» και απαλλάσσουν από την καταβολή του παραβόλου των 46 ευρώ για εξέταση από Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), εντάχθηκαν στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται στη Βουλή και αφορά τη δημιουργία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στη θέση του ΟΓΑ.

Ειδικότερα, οι τροπολογίες που κατατέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας περιλαμβάνουν τα εξής: Παρατείνεται το πρόγραμμα «Στέγαση κι Επανένταξη» από 31/03/2018 μέχρι 28/02/2019, για περίπου 1.000 ωφελούμενους.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου 46 ευρώ για εξέταση από Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕΠΑ, όσοι εντάσσονται στην πιλοτική διαδικασία απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα για άτομα με αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η συγκεκριμένη τροπολογία ικανοποιεί το πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος για κατάργηση του παραβόλου.

Αναλυτικά …

Ακόμη μια τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο “Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και λοιπές διατάξεις” σύμφωνα με την οποία προβλέπονται τα ακόλουθα:

– Χορηγείται, η ειδική αποζημίωση ποσού επτά (7) ευρώ, που προβλέπεται για τα μέλη των Υγειονομικών Επιτροπών της περίπτωσης α’ της παραγράφου 5α του άρθρου 6 του ν. 3863/2010, και στον ιατρό, ο οποίος συνεπικουρεί την Υγειονομική Επιτροπή Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας, (ισχύει από Φεβρουάριο έως Ιούνιο ενεστώτος έτους)

– Απαλλάσσονται, από την υποχρέωση καταβολής του προβλεπόμενου παραβόλου κατά την εξέτασή τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α., τα άτομα με αναπηρία που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για την ένταξή τους στις προβλεπόμενες, από την παράγραφο 1 του άρθρου 215 του ν. 4512/2018, προνοιακές παροχές.

– Παρατείνεται εκ νέου μέχρι 28.2.2019 (λήγει 31.03.2018) η διάρκεια του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη»

Πηγή: Taxheaven , dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea