Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

“Μεγαλώσαμε σε λάθος κόσμο. Κανείς δεν μας δίδαξε την ισότητα, την δύναμη και την αγάπη”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

tsapatakis

Ηταν μια εκδήλωση για ωραίους ανθρώπους με αφορμή την ιστορία ενός ωραίου Κρητικού. Το παιδικό μυθιστόρημα του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη με τίτλο “Όνειρο” παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και με αφορμή τις σελίδες του η ιστορία και τα μηνύματα του αξίζει να ακουστούν -ξανά.

Ο νεαρός κολυμβητής από τα Χανιά, άρχισε να κολυμπά από τα 5 του χρόνια και γρήγορα τον κέρδισε το πόλο. Με την κολύμβηση ΑμεΑ άρχισε να ασχολείται το 2009, τρία χρόνια μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μηχανή του, με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων του.

Οι επιδόσεις του στην κολύμβηση δεν άργησαν να φέρουν και διακρίσεις σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Μετά από 29 μετάλλια, 23 εκ των οποίων είναι χρυσά ο Αντώνης Τσαπατάκης σήμερα είναι και συγγραφέας παιδικού μιθιστορήματος, μια ιδιότητα που κατέκτησε με την βοήθεια της συγγραφέως Έλενας Θωίδου, με το “Όνειρο”.

“Ήταν ένα δικό μου όνειρο που έγινε πραγματικότητα μετά από δυόμιση χρόνια” λέει ο Τσαπατάκης. “Προσπαθούσα, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, μέχρι που η Έλενα Θωίδου, συγγραφέας και γυναίκα του προπονητή μου, με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Περισσότερο, ήταν ένα μήνυμα και ένας δρόμος στο να διδάξω και εγώ αυτή την δύναμη που μου έδωσαν όταν την χρειάστηκα. Όταν βρέθηκα σε μια κατάσταση που την χρειαζόμουν, την βρήκα από κάποιους ανθρώπους, ευελπιστώ ότι με τον δικό μου τρόπο αυτή την δύναμη θα την δώσω και σε άλλα άτομα” αναφέρει.

tsapatakis_oneiro

“Μεγαλώσαμε σε λάθος κόσμο. Κανείς δεν μας δίδαξε την ισότητα, την δύναμη και την αγάπη”

“Το βιβλίο μου απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο. Το μήνυμα του βιβλίου μου είναι η ‘ισότητα’ και αυτό ευελπιστώ να περάσω στα παιδιά και γενικότερα σε αυτούς που το διαβάσουν, με απώτερο στόχο να γαλουχήσουμε τους μικρούς μας φίλους σε ένα κόσμο με σωστά μηνύματα. Εμείς μεγαλώσαμε σε λάθος κόσμο, καθώς κανείς δεν ήρθε να μας διδάξει την ισότητα, την δύναμη και την αγάπη” προσθέτει ο Τσαπατάκης.

“Το βιβλίο βασίζεται στην ζωή του Αντώνη, στις δυσκολίες του Αντώνη και γενικά σε άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαιτερότητες προσπάθησα μέσα από αυτό το παραμύθι όσο γίνεται τα παιδιά να αρχίσουν να κατανοούν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι απλά διαφορετικά δεν έχουν κάτι ξεχωριστό ή επικίνδυνο όπως πολλά νομίζουν. Και νομίζουμε ότι μέσα σε λίγες σελίδες καταφέραμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα” συμπλήρωσε η Έλενα Θωίδου.

“Το μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης είναι πράγματι ελπιδοφόρο και ως πνευματικό κίνημα τον θαυμάζουμε, τον αγαπούμε και είμαστε περήφανοι για τον ίδιο” είπε από την πλευρά της η Αμαλία Μπασιά, πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων.

Η παρουσίαση έγινε με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ο Αντώνης Τσαπατάκης θέλει να μοιραστούμε το όνειρο του, κάτι που μοιράζεται μαζί μας ήδη από τον Σεπτέμβριο όταν έκανε δημόσια ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ του Facebook γράφοντας αυτό:

Ο Αντώνης έχει ιστορία

tsapatakis_istoria

Από την ηλικία των 5 ξεκίνησε να κολυμπά και μερικά χρόνια μετά έγινε αθλητής του πόλο. Το 2005 εντάχθηκε στη Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων, κάνοντας έτσι το όνειρο του πραγματικότητα. Ένα χρόνο μετά, το 2006, σε μια στροφή ενός γνώριμου δρόμου, ακριβώς έξω από το κολυμβητήριο όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, ως πολίστας του ΝΟ Χανίων, η μηχανή του ξέφυγε από την πορεία της λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Πετάχτηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων.
Το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται με την κολύμβηση ΑμεΑ, έχοντας προπονητή τον Κώστα Νικολαντωνάκη.

Στο διάστημα αυτό έχει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους (είναι κάτοχος 2 πανελληνιων ρεκόρ), ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες, έχει στη κατοχή του 17 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια.

Η δύναμη, το πάθος του και η αποφασιστικότητά του τον οδήγησαν στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012,όπου προσέθεσε στο ενεργητικό του και την κορυφαία μέχρι τώρα επιτυχία, την 4η θέση στα 100 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΘΙΟ SB4.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν με την κατάκτηση δυο χάλκινων μεταλλίων (50 πεταλούδα s5,100 πρόσθιο sb4)στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθει στο Μοντρεαλ του Καναδά το 2013.

Το 2014 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ολλανδία πρόσθεσε ενα ακομα ασημένιο μεταλιο στην συλλογή του στα 100μ προσθιο sb4.

Το 2015 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο κατέρριψε το πανευρωπαϊκό ρεκορ στα 50μ προσθιο.Την ίδια χρονιά, τον Ιούλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκωτίας μετά απο έναν εκπληκτικό αγώνα για τα 100μ πρόσθιο sb4 επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές του με κατάρριψη του δικού του πανελλήνιου ρεκόρ κατά 1,5 δευτερόλεπτο (1.36,30) με αποτέλεσμα την μεγαλη πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ριο της Βραζιλίας το 2016.

www.cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika