Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αλαλούμ με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Τι θα συμβεί με το χάρτινο εισιτήριο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το αλαλούμ με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) επιχειρεί να βάλει σε τάξη το αρμόδιο υπουργείο. Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης, προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Έτσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου (δια στόματος Μαυραγάνη), το γνωστό χάρτινο εισιτήριο θα συνεχίσει να υπάρχει για ένα διάστημα παράλληλα με το ηλεκτρονικό. Τα παλιά ακυρωτικά μηχανήματα, για το χάρτινο εισιτήριο, θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Το πότε ακριβώς θα περάσει οριστικά στο παρελθόν το χάρτινο εισιτήριο θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση.

Μέχρι πότε θα ισχύουν οι παλιές κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Παράταση μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου δόθηκε στην ισχύ των καρτών απεριορίστων διαδρομών. Η συγκεκριμένη προθεσμία ισχύει για τις κάρτες του Οκτωβρίου, δηλαδή όσες είχαν ήδη εκδοθεί και αφορούσαν το μήνα Οκτώβριο. Κάρτες, σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, θα μπορούν να βγάλουν οι επιβάτες και το Δεκέμβριο. «Θα ήθελα να επικοινωνήσω στον κόσμο ότι δεν λήγει η προθεσμία για εισιτήριο και κάρτα στις 15 Νοεμβρίου, λήγει η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτωβρίου. Αυτό παρανόησε ο κόσμος και έτρεξαν όλοι μαζί. Το έχω πει δέκα φορές εγώ. Μπορούμε να βγάλουμε κάρτα και τον Δεκέμβριο» δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης στο ΣΚΑΙ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρεται ότι από την άλλη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει και έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,4 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις Μαυραγάνη πάντως, θα μπορούν οι επιβάτες να ακυρώνουν και χάρτινα.

Πώς θα αγοράσετε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο για μία διαδρομή; Αναλυτικές πληροφορίες!!!

Έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για μέσα μεταφοράς.Τι ισχύει για ανέργους και ΑμεΑ

Η διαδικασία του ανοικτού φακέλου

Ο ΟΑΣΑ προσφέρει στο επιβατικό κοινό και την εναλλακτική του ανοικτού φακέλου. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφύγουν οι επιβάτες τις ουρές στα γκισέ για να αλλάξουν την παλιά κάρτα απεριορίστων διαδρομών με την ηλεκτρονική κάρτα, οι κάτοχοι των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών κανονικής τιμής θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται σε όλα τα εκδοτήρια των γραμμών 1, 2 & 3 της ΣΤΑΣΥ προσκομίζοντας έναν ανοικτό φάκελο και η κάρτα να τους αποστέλλεται στο σπίτι.

Τι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα με το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Το νέο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα, όπως διευκρίνισε σήμερα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Mε αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για το ζήτημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η Αρχή τονίζει ότι όχι απλά δεν συντρέχει νομική αιτιολόγηση να απαγορευτεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά, αντιθέτως, επιτρέπεται ρητά.

Πώς θα αγοράσετε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο για μία διαδρομή; Αναλυτικές πληροφορίες!!!

Έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για μέσα μεταφοράς.Τι ισχύει για ανέργους και ΑμεΑ

news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika