Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αγώνα ζωής δίνει το 3χρονο αγοράκι γνωστού ποδοσφαιριστή!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αγώνα ζωής δίνει το 3χρονο αγοράκι γνωστού ποδοσφαιριστή.

Συγκινητική στήριξη για τον γιο του .

Ο μικρός Λούσιο πάσχει από νευροβλάστωμα, μια μορφή καρκίνου η οποία απαιτεί πολυδάπανη θεραπεία στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε αυτη τη μάχη δεν είναι μόνος. Το κυπριακό ποδόσφαιρο έδειξε για μια ακόμα φορά πως ενωμένο μπορεί να αντεπεξέλθει και στον πιο δύσκολο αγώνα. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εμιλιάνο Φούσκο και του Εθελοντικού – Φιλανθρωπικού Οργανισμού των ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή», ο κόσμος του ποδοσφαίρου της Κύπρου έφτιαξε μια μεγάλη αγκαλιά που χώρεσε μέσα μια οικογένεια ενός ποδοσφαιριστή.

Το «Γκολ στη Ζωή» ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στον αγώνα ζωής του τρίχρονου Λούσιο, άμεσα ή μέσω του «Γκολ στη Ζωή», μετουσιώνοντας σε πράξη τους σκοπούς ιδρύσεως του Εθελοντικού – Φιλανθρωπικού Οργανισμού των ποδοσφαιριστών, που δεν ήταν άλλοι από την ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς του ποδοσφαίρου και τη αξιοποίηση της δυναμικής του δημοφιλέστερου αθλήματος προς όφελος της κοινωνίας.

Αναφέρεται, τέλος, ότι εισφορές μπορούν να γίνονται μέσω του www.gofundme.com/luciofusco ή στον πιο κάτω Τραπεζικό Λογαριασμό: BANK NAME:  Astro Bank, HOLDER’S NAME: EMILIANO A FUSCO, SAVINGS ACCOUNT:   0000391832, IBAN: CY78008003020000000000391832, SWIFT:  PIRBCY2N.

Όταν γνωστοποίησε το πρόβλημα υγείας ο Εμιλιάνο…

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής ο οποίος σταμάτησε πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα για να βρίσκεται συνεχώς κοντά στο μικρό του γιο στη Γερμανία, με μήνυμα του ενημερώνει για τη μάχη που δίνει ο ίδιος και η οικογένεια του για τη ζωή του μικρού Λούσιο.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Εμιλιάνο Φούσκο:

«Το όνομα μου είναι Εμιλιάνο Φούσκο, από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ο τρίχρονος γιος μου διαγνώστηκε με μια δύσκολη και ιδιόμορφη μορφή καρκίνου (high risk metastatic neuroblastoma N-MYC amplified). Αντιμετωπίζουμε αυτή την ασθένεια εδώ και ένα χρόνο και αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε όσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορούμε να βρούμε για να συνεχίσουμε τη μάχη.

Ζούσαμε στην Κύπρο όταν μάθαμε για την ασθένεια. Αμέσως μόλις μάθαμε για τον όγκο, ο γιος μου Λούσιο υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και ακολούθησε μια εγχείρηση μετά από 4 μήνες. Στην Κύπρο δεν είχαν την τεχνολογία για να συνεχίσουμε τις θεραπείες και για αυτό το λόγο πήγαμε στο Βερολίνο στη Γερμανία και το νοσοκομείο Charité Campus Virchow-Klinikum. Στη Γερμανία κάναμε κι άλλες χημειοθεραπείες, μεταμόσχευση μυελού των οστών και 5 κύκλους ανοσοθεραπείας.

Μετά από ένα χρόνο επιτυχημένων θεραπειών, υπάρχει ακόμη 50%-60% πιθανότητα για τον καρκίνο να επανέλθει, ειδικά στα πρώτα δύο χρόνια. Γνωρίζοντας αυτό, ήρθαμε σε επαφή με την Δρ Giselle Sholler στο νοσοκομείο Helen DeVos Children’s Hospital του Μίσιγκαν. Κάνει ιατρικές μελέτες για να μειώσει το εκατοστημόριο ύφεσης υψηλού κινδύνου νευροβλαστώματος.

Αυτή η δοκιμαστική θεραπεία δίνει μεγάλες ελπίδες σε οικογένειες όπως τη δική μας. Οι κλινικές μελέτες και δοκιμές έχουν δείξει σημαντικές βελτιώσεις στη μείωση των υψηλών ποσοστών υποτροπών. Αυτές οι δοκιμές βοήθησαν το 86% των παιδιών να παραμείνουν χωρίς καρκίνο για τα πρώτα 4 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αρχικής θεραπείας τους. Ζούμε με αυτή την ασθένεια τον τελευταίο χρόνο. Μένουμε στη Γερμανία και με την αβεβαιότητα και την αστάθεια της νέας πραγματικότητας μας, η γυναίκα μου και εγώ δεν είμαστε σε θέση να εργαστούμε.

Συνέπεια αυτού, είναι να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό βάρος χωρίς άλλες βοήθειες. Όπως θα καταλάβατε, η ζωή του Λούσιο είναι πολύ διαφορετική σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τρίχρονο αγόρι όμως είμαστε ευγνώμονες και ευλογημένοι που μοιραζόμαστε στιγμές μαζί του. Η οικογένεια μας θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στη ζωή και να του δώσουμε την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτή η συγκεκριμένη θεραπεία προσφέρει στον Λούσιο το μεγαλύτερο ποσοστό για να κρατηθεί στη ζωή, όμως χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια. Λόγω του γεγονότος ότι η θεραπεία είναι ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, η ασφάλεια υγείας δεν μας καλύπτει. Για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε με την θεραπεία, πρέπει να καλύψουμε οικονομικά το κόστος όλες τις θεραπείες καθώς και αρκετά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η θεραπεία διαρκεί 2 χρόνια και πρέπει να πάμε στις ΗΠΑ 5 φορές και να επαναλάβουμε συγκεκριμένες θεραπείες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε βοήθεια από όλους εσάς. Η ζωή του Λούσιο δεν εναπόκειται μόνο στα χέρια του Θεού αλλά και σε όλους εμάς. Δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά για το χρόνο και την βοήθεια σας».

 

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika