Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Αυτό που αγνοούν οι γυναίκες και θέτει σε κίνδυνο την καρδιακή τους υγεία!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτό που αγνοούν οι γυναίκες και θέτει σε κίνδυνο την καρδιακή τους υγεία

Αυτό που αγνοούν οι γυναίκες και θέτει σε κίνδυνο την καρδιακή τους υγεία!!!

Μια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Ottawa Heart στον Καναδά δείχνει ότι η πλειοψηφία των γυναικών δεν γνωρίζει τα συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου της καρδιακής νόσου και πως ένα ανησυχητικό ποσοστό αγνοεί ακόμα και τα την κατάσταση της προσωπικής του καρδιακής υγείας.

Στην έρευνα που διεξήχθη το 2013 συμμετείχαν συνολικά 1.654 γυναίκες ηλικίας 25 ετών και πάνω. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου οι μισές από αυτές δεν αναγνώρισαν το κάπνισμα ως ένα παράγοντα καρδιακής νόσου και πως λιγότερες από το 25% ανέφεραν την υπέρταση ή την υψηλή χοληστερόλη στην ίδια ερώτηση. Επίσης, λιγότερες από τις μισές γυναίκες γνωρίζουν τα κύρια συμπτώματα της καρδιακής νόσου.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να τους παρουσιαστεί πρόβλημα με την καρδιά χωρίς να το περιμένουν είναι εκείνες που θεωρούν πως δεν διατρέχουν κανέναν τέτοιο κίνδυνο, επειδή η καρδιακή νόσος είναι συχνότερη στους άντρες. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 80% των γυναικών που είχαν περιορισμένες γνώσεις σχετικά με την καρδιακή νόσο ήταν πεπεισμένες ότι ήταν “πολύ καλά ενημερωμένες” σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχει η καρδιακή τους υγεία.

Επιπλέον, το 35% των γυναικών με καρδιαγγειακή νόσο, αντιμετώπισαν ένα σύμπτωμα/συμβάν που βίωσαν πρόσφατα, ως ένα “μεμονωμένο γεγονός”, το οποίο πλέον έχει περάσει ανεπιστρεπτί και επέστρεψαν στον τρόπο ζωής και τις συνήθειες που είχαν πριν από το συμβάν αυτό.

Τέλος, όταν πρόκειται να ενημερωθεί σχετικά με τις καρδιακές παθήσεις, η πλειοψηφία των γυναικών επιλέγει την συμβουλή του γιατρού τους, αλλά μόνο οι μισές ανέφεραν ότι όντως τον είχαν ρωτήσει σχετικά ή ότι ο γιατρός τους είχε συζητήσει μαζί τους αναφορικά με δράσεις πρόληψης και αλλαγή του τρόπου ζωής τους κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεών τους.

Καρδιακή νόσος – Δείτε 6 αθώα συμπτώματα, για να ξέρετε αν και πότε πρέπει να ανησυχήσετε:

1. Άγχος: Η καρδιακή προσβολή μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος ή φόβο θανάτου. Πολλοί επιζώντες από καρδιακή προσβολή συχνά αναφέρουν ότι είχαν μια έντονη αίσθηση “επικείμενης καταστροφής”.

2. Βήχας: Ο επίμονος βήχας, ή συριγμός μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, ως αποτέλεσμα της συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν και αιμόπτυση.

3. Ζάλη: Ένα έμφραγμα μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα και απώλεια συνείδησης. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από δυνητικά επικίνδυνες ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες).

4. Κόπωση: Ιδίως στις γυναίκες, η ασυνήθιστη κόπωση μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, καθώς και κατά τις ημέρες και τις εβδομάδες που προηγήθηκαν μίας τέτοιας. Γενικά, αν αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα, αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας.

5. Ναυτία ή έλλειψη όρεξης: Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να αισθάνονται άρρωστοι στο στομάχι τους ή να έχουν τάση για έμετο κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής. Το κοιλιακό πρήξιμο που σχετίζεται με την καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί επίσης να επηρεάζει την όρεξη του ατόμου.

6. Πόνος σε άλλα μέρη του σώματος: Σε πολλές καρδιακές προσβολές, ο πόνος αρχίζει στο στήθος και εξαπλώνεται στους ώμους, τα χέρια, τους αγκώνες, την πλάτη, τον λαιμό, το σαγόνι, ή στην κοιλιά. Αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει πόνος στο στήθος, αλλά μόνο πόνος σε αυτές τις άλλες περιοχές του σώματος, όπως στο ένα ή και τα δύο χέρια, ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Ο πόνος αυτός μπορεί “να έρχεται και να φεύγει”.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika