Newsitamea.gr
AMEA news

Αυτό είναι το σχολείο της Πάτρας που στηρίζει τα ΑμεΑ στην πράξη! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1938969

Ένα από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Πάτρας είναι ότι δεν έχουν ράμπες για ΑμεΑ, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των ατόμων αυτών στις τάξεις τους για να κάνουν μάθημα να γίνεται με δυσκολία.

Το 7ο Λύκειο Πατρών θα είναι πλέον ένα από τα λίγα σχολεία της Πάτρας που έχουν σχετικές ράμπες, με τελευταία να έχει προστεθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων μετά από προσπάθειες που έγιναν από τον γυμναστή του Λυκείου, Δημήτρη Σπηλιωτόπουλου, αλλά και από την διεύθυνση του σχολείου.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα: «Μια υπόσχεση που ολοκληρώθηκε. Ήταν τον Μάρτιο φέτος όταν κάλεσα τον Μάκη Φεσσιάν τον Μήνο Σταμάτη και τον Τάκη Βλαχάκη στο 7 Γενικό Λύκειο Πατρών σε εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος project, με θέμα τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο χώρος εκδηλώσεων του σχολείου δεν είχε ράμπα προκειμένου να κατέβουν οι ομιλητές ΑμεΑ, έτσι η παρουσίαση έγινε «εκ του μακρώθεν». Όταν ζήτησα στους μαθητές να βοηθήσουν για να κατέβουν τα αμαξίδια, ο Μάκης Φεσσιάν μου είπε ότι δεν είναι τσουβάλι για να τον πάρουν αγκαλιά.  

Μέσα μου πικράθηκα γιατί αρκετά χρόνια σε αυτό το σχολείο εγώ δεν είχα κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, έδωσα υπόσχεση τότε ότι η ράμπα θα γίνει και στην επόμενη εκδήλωση τα ΑμεΑ θα κατέβουν όπως αρμόζει με αξιοπρέπεια και όχι τσουβαλαρία.

Αυτό είναι το σχολείο της Πάτρας που στηρίζει τα ΑμεΑ στην πράξη! (pics)

Σήμερα στα τέλη του Νοέμβρη 2016 η ΡΑΜΠΑ είναι έτοιμη και περιμένει τους φίλους Μάκη, Μήνο και Τάκη στην εκδήλωση που θα γίνει για την ημέρα των ΑμεΑ 03-12-2016 παγκόσμια ημέρα εκδηλώσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή του 7 ΓΕΛ Πατρών κύριο Νίκο Αντωνάκο, ο οποίος στηρίζει κάθε προσπάθεια των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών προς τη σωστή κατεύθυνση.

Με οικονομία και σωστή χρήση δίχως επιπλέον οικονομικό κονδύλι ο διευθυντής μας κατόρθωσε να κάνει πράξη το αυτονόητο. Έτσι και σε κάθε εορτή ο μαθητής μας ο Παν… θα μπορεί και αυτός να συμμετέχει.

Το σχολείο πλέον υποστηρίζει πλήρως τα ΑμεΑ αφού διαθέτει ράμπα εισόδου – ανελκυστήρα – και ράμπα στο αμφιθέατρο. Η ζωή συνεχίζεται ας την κάνουμε πιο όμορφη, το σχολείο μας δείχνει το δρόμο». 

Αυτό είναι το σχολείο της Πάτρας που στηρίζει τα ΑμεΑ στην πράξη! (pics)

www.patrasevents.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea