Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό δείχνει ότι είσαι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Βοηθώντας τους άλλους και πάντα να βρίσκεται εκεί για κάποιον δεν σας κάνει πραγματικά ένα ευτυχισμένο άτομο.

Η ευτυχία δεν πηγάζει επειδή προσφέρουμε στους άλλους και η καλοσύνη δεν είναι πάντα ο δρόμος προς την ευδαιμονία. Θα σας εξηγήσουμε γιατί.

1. Έχουν επίσης επιθυμίες

Ένας καλός άνθρωπος δεν σκοτώνει τις επιθυμίες του. Ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι, οι καλοί άνθρωποι έχουν πολυεπίπεδες ιδιοσυγκρασίες. Υπάρχουν αναμφίβολα πράγματα που μπορούν να ικανοποιήσουν την ψυχή σας. Αυτό που σας προσφέρει χαρά εξαρτάται από τις επιθυμίες που κρύβονται μέσα σας.

2. Προσφέρουν πολλά στους άλλους

Οι καλοί άνθρωποι πιστεύουν στη προσφορά και δεν σταματούν καθόλου. Συνεχίζουν να προσφέρουν πέρα ​​από τις δικές τους ικανότητες. Μερικές φορές η γενναιοδωρία τους τους φέρνει προβλήματα, ξεχνούν ότι έχουν κάποιες ανάγκες και κάθε φορά που προσφέρουν κάτι σε κάποιον, στερούνται οι ίδιοι. Αν και δεν περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα για την καλοσύνη τους, χάνουν τον έλεγχο του πότε να σταματήσουν. Αυτό τους γεμίζει με ευχαρίστηση για λίγο, αλλά μακροπρόθεσμα, εύχονται να έπαιρναν κάτι σε αντάλλαγμα.

3. Προσδοκούν δίκαιη μεταχείριση

Αναμένουν να αντιμετωπίζονται με την ίδια καλοσύνη, γεγονός που τελικά οδηγεί σε λύπη και απογοήτευση.

Ο κόσμος είναι ανελέητος και δεν είναι τόσο συμπονετικός όσο οι καλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι. Αυτό συχνά τους αναστατώνει και τους προκαλεί απελπισία.

4. Κάνουν θυσίες

Οι άνθρωποι που νοιάζονται συχνά υποφέρουν από στέρηση ύπνου και δεν ενδιαφέρονται για την άνεση ή την υγεία τους και αφήνουν ακόμη και κάποια σημαντική δουλειά για να βοηθήσουν τους άλλους και να τους κάνουν ευτυχισμένους. Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από τις πράξεις τους. Στην πραγματικότητα είναι εχθροί του εαυτού τους.

5. Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Οι καλοί άνθρωποι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με ό,τι κάνουν. Δουλεύουν πιο σκληρά, έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν ακόμα παραπάνω κάποιον. Θέλουν πάντα να δίνουν όλο και περισσότερα.

6. Σκέφτονται υπερβολικά

Η θλίψη είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής σκέψης τους. Το πρόβλημα με τους καλούς ανθρώπους είναι ότι όταν δεν βοηθούν τους άλλους ή δεν έχουν καμία δουλειά αρχίζουν να σκέφτονται υπερβολικά. Παρακολουθούν την κοινωνικοπολιτική κατάσταση του κόσμου και σκέφτονται όλα τα άσχημα του κόσμου και πέφτουν σε κατάθλιψη. Και επίσης αναθεωρούν τον εαυτό τους και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αρκετά καλοί.

7. Δουλεύουν πολύ σκληρά

Είναι τελειομανείς. Οι καλοί άνθρωποι τείνουν να βάζουν όλο το χρόνο και τις προσπάθειές τους σε ένα μόνο έργο. Δεν συνειδητοποιούν ότι δεν αξίζει τον κόπο.

8. Ανησυχούν αν προσβάλλουν κάποιον

Πάντα αμφιβάλλουν για τις πράξεις τους. Σκέφτονται στο μυαλό τους συζητήσεις που έχουν κάνει και ανησυχούν αν τυχαία προσέβαλλαν κάποιον.

9. Οι καλοί άνθρωποι είναι ευφυείς

Η νοημοσύνη τους δεν τους επιτρέπει να είναι ευτυχισμένοι. Το μυαλό τους είναι πάντα απασχολημένο στην ανάλυση των καταστάσεων και των σοβαρών συνεπειών τους. Αγνοούν τα θετικά αποτελέσματα. Η νοημοσύνη των καλών ανθρώπων συνοδεύεται από κατάθλιψη. Αν είστε καλός άνθρωπος και νιώθετε ότι αποτύχατε, θυμηθείτε. Κάθε δράση έχει μια αντίδραση. Κάνει μεγάλες αλλαγές και συνεχίστε να βελτιώνετε τη ζωή σας, αλλά και των άλλων μέσα από τις πράξεις σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea

Κόψτε το κάπνισμα και το… τζάκι: 12 συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς μια ζωή

Efi Nika