Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αυτιστικό αγόρι προσπάθησε να αυτοκτονήσει και ζητάει από την οικογένεια του να το κάψουν ζωντανό επειδή «δεν είναι φυσιολογικός»!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτιστικό αγόρι προσπάθησε να αυτοκτονήσει και ζητάει από την οικογένεια του να το κάψουν ζωντανό επειδή «δεν είναι φυσιολογικός».

Ένα οχτάχρονο αγόρι που έγραψε μια λυπηρή σειρά σημειώσεων σχετικά με την επιθυμία του να είναι φυσιολογικός, προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ψαλίδι, ενώ περίμενε εβδομάδες για βοήθεια, σύμφωνα με τις δηλώσεις της οικογένειάς του.

Η οικογένεια του Jack Rogan, ο οποίος είναι αυτιστικός, δήλωσε ότι είχε αρχίσει να τους λέει «σας παρακαλώ όλους να με ξεχάσετε», «να με κάψετε ζωντανό» και άλλα σοκαριστικά πράγματα κατά το προηγούμενο έτος.

Η μητέρα του, η 43χρονη Kerry Linnell από το Dovecot του Λίβερπουλ, δήλωσε ότι τον πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο παιδιών του Alder Hey τον Οκτώβριο, αφότου ο μικρός προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί με το ψαλίδι.

Αλλά είπε ότι οι γιατροί της είπαν ότι δεν υπήρχαν κρεβάτια στην ειδική τους μονάδα, παρόλο που ανέφεραν ότι το παιδί χρειαζόταν άμεση φροντίδα.

Η κ. Linnell είπε ότι ο Jack είχε βρεθεί σε ένα θάλαμο χωρίς να λαμβάνει θεραπεία για την ψυχική του διαταρραχή και πως ήταν εκεί για επτά εβδομάδες.

Είπε επίσης ότι το παιδί είχε γράψει σοκαριστικά σημειώματα.

Οι φίλοι της οικογένειας έχουν δημιουργήσει τη σελίδα «Justice for Jack» στο Facebook και μια ανάρτησή της ζητά περισσότερα κρεβάτια για παιδιά με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η κ. Linnell είπε ότι ο Jack είχε αρχίσει να μιλάει άσχημα για τη ζωή του από πέρυσι, μετά την εγγραφή του στο σχολείο.

Είπε: “Είναι μια τρομερή κατάσταση και με στεναχωρεί που δεν μπορώ να του δώσω αυτό που χρειάζεται.”

“Ο Jack έχει γράψει σημειώσεις που με παρακάμπτουν να τον σκοτώσω, σημειώσεις που λένε ‘γιατί είμαι τόσο κακός’ και ‘σας παρακαλώ όλους να με ξεχάσετε.’”

“Ρώτησε επίσης γιατί δεν είχε φίλους και είπε ότι ήθελε να θαφτεί στο έδαφος.”

“Καθώς μεγαλώνει, αντιλαμβάνεται πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος γι’ αυτόν και αυτό τον κάνει να αισθάνεται ότι είναι ένας κακός άνθρωπος.”

“Με κλωτσάει, μου δίνει μπουνιές, τραβάει τα μαλλιά μου, με δαγκώνει και μου τραβάει το αυτί. Μετά αρχίζει να στεναχωριέται και να λέει αυτά τα πράγματα.”

Η μητέρα είπε ότι πήγε στο νοσοκομείο καθώς δεν ήξερε τι να κάνει για να ζητήσει βοήθεια για τον Jack.

Είπε ότι από τότε που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, κοιμόταν δίπλα του σε έναν καναπέ για να τον προσέχει μην τυχόν βλάψει τον εαυτό του και πως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά της για να τον φροντίσει.

Η κ. Berger, υπουργός υγείας από το Wavertree, δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι τα νέα κυβερνητικά σχέδια δεν έκαναν τίποτα για μικρά παιδιά όπως ο Jack.

Είπε ότι το μαρτύριο, η αγωνία και ο πόνος που περνάνε τα παιδιά όπως ο Jack θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με το κατάλληλο σύστημα.

Προσθέτει: “Αφήνουμε κάποιους ανθρώπους στον πόνο τους με αποτέλεσμα να απογοητεύονται επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη φροντίδα. Πιστεύω ότι οι υπουργοί δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν σε αυτού του είδους την πρόκληση.”

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου Alder Hey δήλωσε: “Το Alder Hey παρέχει υπηρεσία ενδονοσοκομειακής περίθαλψης για παιδιά και νέους κάτω των 13 ετών με τις πιο πολύπλοκες συνθήκες ψυχικής υγείας.”

“Η εξειδικευμένη μονάδα μας Dewi Jones στο Waterloo είναι μία από τις έξι μονάδες που ειδικεύονται στις συνθήκες ψυχικής υγείας των παιδιών στη χώρα.”

“Στη μονάδα υπάρχουν διαθέσιμα επτά ειδικά κρεβάτια.”

“Υπάρχει σημαντική ζήτηση για παιδιατρικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, γι’ αυτό είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο.”

“Η προτεραιότητά μας είναι πάντα να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά παραμένουν ασφαλή ενώ παράλληλα εργαζόμαστε σκληρά για να παρέχουμε ένα νέο ειδικό θάλαμο το συντομότερο δυνατό.”

“Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προσπαθούμε πάντα να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη στους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους.”

 

 

fanpage.gr,  διαφορετικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

M M

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou

Σοκ στην Κρήτη: Νόμιζαν ότι πέθανε από καρκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν και 2 μέρες μετά αποκαλύφθηκε η φρικτή αλήθεια

Efi Nika