Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙ

Αυτισμός: Μπορεί να θεραπευτεί;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτισμός: Μπορεί να θεραπευτεί;

Ο αυτισμός είναι μια περίπλοκη διαταραχή της συμπεριφοράς ή οποία μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά και γνωρίσματα. Είναι γενετική διαταραχή η οποία όμως μπορεί να οφείλεται σε έναν συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντολογικών παραγόντων.

Λίγα πιο συγκεκριμένα πράγματα για τον Αυτισμό. Ο δόκιμος όρος τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι «Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος» καθώς ο αυτισμός είναι σύνδρομο χαρακτηριστικών διαταραχών της συμπεριφοράς που οφείλονται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.

Μερικά χαρακτηριστικά του αυτισμού :
-Μικρή επιθυμία για ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, αποφυγή βλεμματικής επαφής και σχετικά ανέκφραστα πρόσωπα.

-Η λεκτική και μην λεκτική επικοινωνία εμφανίζει σοβαρή διαταραχή. Ο λόγος μπορεί να λείπει εντελώς ή όταν υπάρχει να είναι ασυνάρτητος , ακατάληπτος, φτωχός και με πολλές επαναλήψεις.

-Παρουσία εμμονών και διάφορων στερεοτυπικών συμπεριφορών.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο αυτισμός δεν μπορεί να θεραπευτεί. Οι αυτιστικές συμπεριφορές θα υπάρχουν για όλη την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Η σωστή αντιμετώπιση είναι ένα πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης το οποίο θα βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής του αυτιστικού ατόμου.

Για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει το θεραπευτικό πρόγραμμα να αρχίσει όσο πιο νωρίς γίνεται, να είναι εντατικό , να γίνεται από θεραπευτές με ειδίκευση στον τομέα αυτό και φυσικά να υπάρχει ενεργή συμμετοχή και των γονιών στην διαδικασία.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Επειδή είμαστε γονείς, δεν σημαίνει ότι έχουμε εξουσία πάνω στα παιδιά μας

Efi Nika

Δημήτρης Παπανικολάου: Η κόρη μου λέει μόνη της σε όποιον συστήνεται ότι έχει αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou