Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Με αυτά τα 6 tips η νύστα στο γραφείο θα μοιάζει άγνωστη λέξη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το να δουλεύεις πρωί είναι μια δύσκολη υπόθεση για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω και αν υπάρχει κάτι το οποίο δεν μπορεί κανείς να αντέξει αυτό είναι αναμφίβολα το πρωινό ξύπνημα.

Αν μάλιστα το προηγούμενο βράδυ έχεις καθυστερήσει λίγο παραπάνω να ξαπλώσεις, τότε το αποτέλεσμα είναι ένα και μόνο ένα: υπνηλία στο γραφείο.

Και επειδή ξέρουμε πως αυτό δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, παρακάτω θα διαβάσεις 6 tips τα οποία αν τα ακολουθήσεις η υπνηλία θα μοιάζει πια με μια άγνωστη λέξη.

#1. Κάνε ντουζ το πρωί

Πρέπει να ‘σαι στο γραφείο στις 9.30; Ετοίμασε το φαγητό σου από βραδύς και μόλις το ξυπνητήρι σου χτυπήσει, σήκω από το κρεβάτι σου και κάνε ένα γρήγορο ντουζ. Θα δεις πως θα σε ξυπνήσει σίγουρα.#2. Έχε πάντα μαζί σου στο γραφείο νερό
Κράτα τον εαυτό σου ενυδατωμένο όση ώρα βρίσκεσαι στο γραφείο σου. Η ενυδάτωση είναι ένας βασικός παράγοντας για να παραμείνεις ξύπνια και να μη σε πιάνει υπνηλία στη δουλειά, γι’ αυτό το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις πάντα νερό μαζί σου. Μπορείς επίσης να βάλεις παγάκια μέσα στο μπουκαλάκι σου έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο δροσερό.

#3. Μη ντύνεσαι βαριά
Αν στο χώρο του γραφείου σου κάνει υπερβολική ζέστη και είστε πάνω από δύο άτομα μέσα στον ίδιο χώρο, τότε καλό είναι είτε να βγάλεις το/τη μπουφάν/ζακέτα σου ή ακόμη καλύτερα να ανοίξεις ένα παράθυρο. Εάν δεν κάνεις κάτι από τα παραπάνω η λύση είναι μονόδρομος και το μόνο σίγουρο
είναι πως ο Μορφέας θα σε επισκεφθεί σίγουρα.

#4. Σήκω από το γραφείο σου και περπάτα
Αν νιώθεις πως η υπνηλία σε έχει καταβάλει για τα καλά, τότε μπορείς να σηκώνεσαι κατά διαστήματα και να περπατάς για λίγο, προκειμένου να κρατάς τον εαυτό σου σε εγρήγορση. Επέλεξε είτε να βγεις στον εξωτερικό χώρο, είτε μέχρι την τουαλέτα, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Μάλιστα μπορείς κατά τη διάρκεια της διαδρομής να κάνει και λίγο stretching.

#5. Επικεντρώσου στη στάση του σώματος σου
Όταν κάθεσαι για πολλές συνεχόμενες ώρες στο γραφείο σου, από ένα σημείο και μετά αρχίζεις και μουδιάζεις.

Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι να «ρυθμίσεις» τη στάση του σώματος σου. Ρίξε τους ώμους προς τα πίσω και μη καμπουριάζεις. Το να καμπουριάζεις μπορεί να προκαλέσει περιττό άγχος για τους μυς και να οδηγήσει σε κόπωση.

#6. Έχε πάντα μαζί σου σταγόνες για τα μάτια
Κατανοούμε πως είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις ξύπνια όταν τα μάτια σου είναι ξηρά και ερεθισμένα από την έλλειψη ύπνου. Όταν λοιπόν τα αισθάνεσαι στεγνά, ρίξε μία δύο σταγόνες στα μάτια σου. Θα νιώσεις αμέσως πιο ανανεωμένη και τα μάτια σου ξεκούραστα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea