Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αφαίρεσαν τεράστια μπάλα μαλλιών από το στομάχι 38χρονης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

trichotillomania

Στο χειρουργείο οδηγήθηκε μία 38χρονη από την Αριζόνα η οποία ως άλλη Ραπούνζελ είχε πλούσιο τριχωτό κεφαλής αλλά στο… στομάχι της.

Η γυναίκα είναι μία από τις λιγοστές πάσχουσες από το επονομαζόμενο σύνδρομο Ραπούνζελ, κατά το οποίο ο ασθενής ξεριζώνει τα μαλλιά του (η συνήθεια αυτή λέγεται τριχοτιλλομανία) και τα τρώει (τριχοφαγία).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η γυναίκα είχε φάει τόσο πολλά μαλλιά ώστε δημιουργήθηκε μία μάζα σαν πεπόνι στο στομάχι της, η οποία κατέστησε απαγορευτική την κατανάλωση τροφής και ροφημάτων.

Η γυναίκα είχε εκδηλώσει τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα ένα χρόνο πριν απευθυνθεί στους γιατρούς, όταν ξαφνικά άρχισε να κάνει εμέτους και παρουσίασε δυσκοιλιότητα.

Σιγά-σιγά τοστομάχι της άρχισε να διογκώνεται και φαινόταν σαν να ήταν γεμάτο υγρά και αέρια, ενώ καθώς περνούσε ο καιρός η γυναίκα δυσκολευόταν ολοένα περισσότερο να φάει.

Όπως γράφουν οι γιατροί της στην επιθεώρηση «BMJ Case Reports», μέσα σε οκτώ μήνες έχασε 7 κιλά και στο τελικό στάδιο δεν μπορούσε να φάει τίποτα χωρίς να προκληθεί έμετος.

Οι γιατροί αρχικά της έκαναν μετάγγιση αίματος για να αντιμετωπίσουν την σοβαρή αναιμία που της είχε προκαλέσει η αφαγία και τελικά αποφάσισαν να κάνουν διερευνητική εγχείρηση στο στομάχι της.

Με μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν ότι το όργανο είχε καταληφθεί από μία τεράστια μπάλα (το μέγεθός της ήταν 15Χ10 εκατοστά) από πυκνά μαλλιά, ενώ στο λεπτό έντερό της είχε δημιουργηθεί μία άλλη σαν πορτοκάλι (είχε μέγεθος 4Χ3 εκατοστά).

Οι γιατροί αφαίρεσαν τις δύο μπάλες και χορήγησαν στη γυναίκα ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε πρωτεΐνες για να την βοηθήσουν να αναρρώσει πιο γρήγορα, ενώ την υποβάλλουν σε ψυχολογική θεραπεία για να την βοηθήσουν να σπάσει τον φαύλο κύκλο του συνδρόμου.

Το σύνδρομο Ραπούνζελ έχει διαγνωστεί έως σήμερα σε σχεδόν 90 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, το 40% εκ των οποίων είχαν ηλικία κάτω των 10 ετών όταν διαγνώστηκαν.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι συσσωρεύσεις των μαλλιών εντοπίστηκαν στο παχύ έντερο των ασθενών, ενώ στις περισσότερες επίσης χρειάσθηκε χειρουργική αφαίρεση.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika