Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αφαίρεσαν ουρά μήκους 18 εκατοστών από νεαρό Ινδό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Χειρουργοί στην Ινδία αφαίρεσαν ουρά μήκους 18 εκατοστών από έναν νεαρό, ο οποίος απευθύνθηκε στους γιατρούς μόνον όταν έγινε πολύ επώδυνη, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Ο 18χρονος και η οικογένειά του απέκρυπταν επί χρόνια την ύπαρξή της από φόβο για τις προλήψεις και το κοινωνικό στίγμα που τη συνοδεύουν, σύμφωνα με τον χειρουργό που την αφαίρεσε.

Ωστόσο όταν μεγάλωσε πολύ, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στο νεαρό όχι μόνο όταν καθόταν, αλλά ακόμα και στον ύπνο.

Η υπολειμματική ουρά, όπως αποκαλείται επιστημονικά, άρχιζε από τη βάση της σπονδυλικής στήλης του και γι’ αυτό την αφαίρεσαν νευροχειρουργοί του Super Specialty Hospital (SSH) της πόλης Ναγκπούρ.

«Σε γενικές γραμμές αυτού του είδους οι δυσμορφίες γίνονται αντιληπτές νωρίς στη ζωή διότι αφ’ ενός είθισται να υπάρχουν εκ γενετής, αφ’ ετέρου μεγαλώνουν με το πέρασμα του χρόνου», δήλωσε ο δρ Πράμοντ Γκίρι, διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου.

«Έτσι, όταν ένα μωρό είναι λίγων μηνών συνήθως την αφαιρούμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η υπολειμματική ουρά εμφανίστηκε στο αγόρι όταν ήταν 14 ετών αλλά μέσα στην επόμενη τετραετία έφτασε τα 18 εκατοστά.

»Όταν μεγάλωσε πολύ και αναπτύχθηκε οστούν στο εσωτερικό της, άρχισε να πιέζει την πλάτη του αγοριού με συνέπεια να του δημιουργεί, πέραν του αισθητικού, και σωματικό και ψυχολογικό πρόβλημα. Τότε μας πλησίασαν οι γονείς, ζητώντας μας να την αφαιρέσουμε».

Ο δρ Γκίρι εξήγησε ότι η υπολειμματική ουρά ανήκει στις νευροαναπτυξιακές ανωμαλίες και ότι την αφαιρούν νευροχειρουργοί επειδή αρχίζει από τη σπονδυλική στήλη, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται να είναι η μακρύτερη υπολειμματική ουρά που έχει αφαιρεθεί ποτέ στον κόσμο.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika