Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

9 συμπτώματα που δείχνουν έλλειψη μαγνησίου.. και πως να το αναπληρώσετε;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα συμπτώματα που δείχνουν έλλειψη μαγνησίου.

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του σώματος. Το μαγνήσιο βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε υγιή επίπεδα, συμβάλλει στην δόμηση δυνατών οστών και δτην σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού.

Η έλλειψη μαγνησίου συνδέεται άμεσα με αυξημένη ευερεθιστότητα του νευρικού συστήματος με τετανία (σπασμοί των χεριών και των ποδιών, μυϊκή σύσπαση και κράμπες, σπασμός του λάρυγγα, κ.λπ.).

Το χαμηλό επίπεδο μαγνησίου (υπομαγνησιαιμία) συχνά συνδέεται με χαμηλά επίπεδα ασβεστίου (υπασβεστιαιμία) και καλίου (υποκαλιαιμία).

Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Ακαδημία Επιστημών, η συνιστώμενη ημερήσια δόση μαγνησίου είναι 420 mg ανά ημέρα για τους άνδρες και 320 mg ανά ημέρα για τις γυναίκες. Το ανώτερο όριο του μαγνησίου ως συμπλήρωμα διατροφής είναι 350 mg ημερησίως, εκτός από το μαγνήσιο που παίρνετε με φυσικό τρόπο από την τροφή και το νερό.

Υπάρχουν πολλές διαταραχές οι οποίες είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας μεταλλικών στοιχείων. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τα συμπτώματα αυτών των διαταραχών , και συνεπώς, συχνά αποτυγχάνουμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα. Δείτε τι μπορεί να συμβεί λοιπόν στο σώμα σας όταν έχετε έλλειψη από μαγνήσιο.

1.) Μυϊκές κράμπες και σπασμοί

Η χαμηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα στο σώμα σας μπορεί να επιφέρει προβλήματα που σχετίζονται με το σώμα σας. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη χαλάρωση των μυών σας. Όταν το σώμα σας χρειάζεται μαγνήσιο, τότε οι μυϊκές κράμπες και οι σπασμοί θα ενδωματωθούν στη καθημερινοτητά σας.

2.) Λιγούρες για σοκολάτα

Μήπως έχετε συχνά λιγούρες; Όταν θέλουμε να φάμε, το σώμα μας προσπαθεί να μας ενημερώσει και τι άλλο θέλει πέρα από αυτό που καταναλώνουμε. Έτσι,θα πρέπει να ακούτε το σώμα σας και να αποκρυπτογραφήσετε τι χρειάζεται ακριβώς. Επίσης, όταν έχετε λαχτάρα για σοκολάτα, χρειάζεστε μαγνήσιο. H μαύρη σοκολάτα περιέχει περίπου το 24% του μαγνησίου των καθημερινών σας αναγκών.

3.) Άγχος

Μήπως σκέφτεστε πολύ το τι θα κάνετε στο μέλλον και σας πιάνει άγχος; Η έλλειψη μαγνησίου κρύβεται πίσω από την ανησυχία που σας έχει πιάσει.

4.) Αϋπνία

Μήπως το βράδυ δεν μπορείτε να κοιμηθείτε γιατί έχετε ανησυχία; τότε σας λείπει μαγνήσιο. Μια μικρή απουσία μαγνησίου μπορεί να αποτρέψει την χαλάρωση του εγκεφάλου σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

5.) Δυσκοιλιότητα

Όταν έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, η πέψη σας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Έτσι τα ΄΄απόβλητα» μπλοκάρουν μέσα στο σώμα σας.

6.) Υψηλή πίεση αίματος

Η έλλειψη μαγνησίου »ξεδιπλώνει» τις φλέβες σας..Έτσι, αν έχετε υπέρταση, ένας λόγος θα μπορούσε να είναι η ανεπάρκεια του μαγνησίου.

7.) Πονοκέφαλοι και Ημικρανίες

Όταν έχετε ένα εγκεφαλικό πόνο ή πονοκέφαλο, φάτε λίγη σοκολάτα αντί να πάρετε ένα παυσίπονο. Οι ησυχαστικές επιπτώσεις του μαγνησίου θα απαλύνουν τον εγκεφαλικό πόνο και την ένταση των μυών στο άνω μέρος του λαιμού σας , η οποία κρύβεται πίσω από τον πονοκέφαλο σας.

8.) Μη κανονικός σφυγμός

Όταν χρειάζεστε  μαγνήσιο, η καρδιά σας πάλλεται απρόβλεπτα, είναι αυτό που οι εμπειρογνώμονες αποκαλούν αρρυθμία .

9.) Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Πάντα έρχεστε αντιμέτωποι με δυσπεψία ή καούρα; Αν ναι, προσπαθήστε να φάτε μια μπάρα  σοκολάτας ή μια τροφή πλούσια σε μαγνησίο για την κάνετε να υποχωρήσει.

Δείτε πως να αναπληρώσετε το μαγνήσιο στον οργανισμό σας

1.) Καρύδια Βραζιλίας

Καταπληκτική ανεξάντλητη πηγή μονοακόρεστων, ακόρεστων λιπών, βιταμίνης Ε, Β-βιταμινών , και επιπλέονν μαγνησίουο. Μια μέτρια χούφτα καρύδια Βραζιλίας τρεις φορές την εβδομάδα θα σας κρατήσει γεμάτους

2.) Ιππόγλωσσος

Ο Ιππόγλωσος είναι μια πλούσια ανεξάντλητη πηγή λαμπρή πρωτεϊνών, και μια θαυμάσια ανεξάντλητη πηγή μαγνησίου. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο συγκεκριμένων ειδών εγκεφαλικού επεισοδίου.

3.) Κακάο

Το κακάο μπορεί να  προλάβει πολλές κακοηθείς και στεφανιαίους νόσους. Το κακάο είναι επιπλέον πλούσιο σε μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων του ασβεστίου, μαγνησίου, χαλκού, φωσφώρου, καλίου και ψευδαργύρου.

4.) Πίτουρο

Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και είναι μια εκπληκτική ανεξάντλητη πηγή διαιτητικών ινών, καθώς είναι πλούσιο σε μαγνήσιο. Το μαγνήσιο στους κόκκους ρυζιού απαιτείται για την λειτουργία των νεφρών, την ευημερία της καρδιάς , και στη λειτουργία του εγκεφάλου αλλά κυρίως των νεφρών.

5.) Κάσιους

Τα κάσιους στοιβάζονται με την πρόληψη καρκινικών παραγόντων, οι οποίοι είναι επιτακτική ανάγκη να τα καταναλώνουν άτομα με πολύ άγχος. Περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, και είναι και μια αξιοπρεπές ανεξάντλητη πηγή χαλκού, η οποία αποτελεί βασικό μεταλλικό στοιχείο στην παραγωγή μελανίνης.

6.)Κινόα

Ένα superfood χωρίς γλουτένη, και μια κερδοφόρα ανεξάντλητη πηγή πρωτεΐνης, επιπλέον, μια ανεξάντλητη πηγή όλων των ζωτικής σημασίας αμινοξέων. Το μαγνήσιο που περιέχει το κινόα ενεργοποιεί την απελεύθερωση της σεροτονίνης, ενός βασικού νευροδιαβιβαστή για την ικανοποίηση.

7.) Σπόροι κολοκύθας

Είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο, αλλά και σε μαγνήσιο. Είναι επίσης, εχθρικοί προς τις μικροβιακές, και τις μεταδοτικές ιδιότητες των ιών.

8.) Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε καλά λίπη, όπως είναι, τα μονοακόρεστα λίπη. Η κατανάλωση τους μειώνει τους κινδύνους της στεφανιαίας νόσου αλλά και της χοληστερόλης.

9.) Σπανάκι

Το σπανάκι, συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και ψευδάργυρο. Το σπανάκι περιέχει επίσης και βιταμίνες Κ, Α, C. Η κατανάλωση του θα επωφελήσει την καρδιά σας αλλά και τη διάρκεια της ζωή σας.

Έτσι, τώρα είστε ενήμεροι για τα σημάδια που δείχνουν την έλλειψη του μαγνησίου και τι τροφές πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να εξαλείψετε το πρόβλημα της έλλειψης του μαγνησίου. Ξεκινήστε την πρόσληψη πλούσιων σε μαγνήσιο τροφίμων και πείτε αντίο στις χρόνιες παθήσεις.

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά

  • Αμύγδαλα, ψημένα, 30 γραμμάρια: 80 mg
  • Σπανάκι, βρασμένο, 1/2 φλιτζάνι: 78 mg
  • Κάσιους, ψημένα, 30 γραμμάρια: 74 mg
  • Φιστίκια, καβουρδισμένα, 1/4 φλιτζανιού: 63 mg
  • Γάλα σόγιας, 1 φλιτζάνι: 61 mg
  • Μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα, 1/2 φλιτζάνι: 60 mg
  • Φυστικοβούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας: 49 mg
  • Ψωμί, ολικής αλέσεως, 2 φέτες: 46 mg
  • Αβοκάντο, 1 φλιτζάνι: 44 mg
  • Πατάτες, ψημένες με τη φλούδα, 85 γραμμάρια: 43 mg
  • Ρύζι, καφέ, μαγειρεμένο, 1/2 φλιτζάνι: 42 mg
  • Γιαούρτι, απλό, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, 225 γραμμάρια: 42 mg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika