Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

9 οφέλη του Ελαίου Γκρέιπφρουτ που πρέπει να μάθετε: το 6 είναι εξαιρετικά Σημαντικό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Διατροφή με γκρέιπφρουτ τη δεκαετία του 1980. Περασμένες εποχές! Αυτό το δυναμωτικό φρούτο μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας περισσότερο όταν χρησιμοποιείται σε μία ισορροπημένη διατροφή και ως θρεπτικό έλαιο που βοηθάει στη θεραπεία ποικίλων διαταραχών και συμπτωμάτων.  Αυτό το εσπεριδοειδές είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά. Επίσης, μπορείτε να επωφεληθείτε  από τις θεραπευτικές του ιδιότητες για την καταπολέμηση των πεπτικών διαταραχών, του άγχους ακόμη και των μυκητιάσεων.

Το έλαιο αυτό δημιουργείται μέσω απόσταξης ή μέσω της εξαγωγής του ωφέλιμου τμήματος του καρπού (όπως του σκληρού του περιβλήματος) και του μουλιάσματός του σε λάδι, έτσι ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Το έλαιο γκρέιπφρουτ βοηθάει στην καταπολέμηση ορισμένων κοινών ασθενειών με έναν εντελώς φυσικό τρόπο. Δείτε παρακάτω τα οφέλη του ελαίου αυτού.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το έλαιο γκρέιπφρουτ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος εάν η πάσχουσα περιοχή εκτίθεται σε άμεση και ισχυρή ηλιοφάνεια. Επομένως, μετά τη χρήση του αποφύγετε τον ήλιο. Αλλιώς, ξεβγάλετέ το.

1. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες

Χρησιμοποιήστε το έλαιο αυτό για να συμβάλετε στη θεραπεία των εγκαυμάτων και των κοψιμάτων όπως και για την καταπολέμηση της ακμής. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του γκρέιπφρουτ συντελούν κατά πολύ στην καταπολέμηση των καθημερινών παθήσεων και παρεμποδίζουν τη επιμόλυνση της πληγής ή την εμφάνιση τετάνου.

2. Καταπολεμά τις μυκητιάσεις

Αυτό το έλαιο έχει  αντιμυκητιασικές ιδιότητες που συντελούν στην καταπολέμηση των μυκήτων και των βακτηριδίων. Αυτό το έλαιο ενδέχεται να συντελεί και στην καταπολέμηση του μύκητα που προκαλεί την καντιντίαση, η οποία επιφέρει εντερικά προβλήματα, ακόμη και βουλιμία.

Το έλαιο γκρέιπφρουτ συντελεί και στην καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων, καθώς οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες είναι παρόμοιες με αυτές των σύγχρονων φαρμάκων. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναζητάει κανείς τη συμβουλή του γιατρού για μία σοβαρή ασθένεια.

3. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, έτσι και το γκρέιπφρουτ περιέχει βιταμίνη C, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτές οι αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση και συντελούν θετικά στην όραση και την ακοή.

4. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες

Το έλαιο γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε αντιμικροβιακές ουσίες που βοηθούν στη μείωση των βλαβερών βακτηριδίων που βρίσκονται στο φαγητό και το νερό. Το έλαιο αυτό χρησιμοποιείται συνήθως για την καταπολέμηση των μολύνσεων της επιδερμίδας, των μυκητιάσεων, της μούχλας και των παρασίτων. Επίσης, καταπολεμά τα μικρόβια που περιέχονται στο έντερο, στους νεφρούς και στο απεκκριτικό σύστημα.

5. Καταστέλλει την όρεξη

Το έλαιο γκρέιπφρουτ μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από να περιορίσει την υπερφαγία. Μπορεί επίσης να περιορίσει τη βουλιμία που ενδέχεται να καταστρέψει τις καλές διατροφικές σας συνήθειες. Καταναλώνετε λίγες σταγόνες μέσα στην ημέρα για να ελέγχετε το νου και το σώμα σας.

6. Είναι αντικαταθλιπτικό

Μέσω της εισπνοής των ατμών του γκρέιπφρουτ, πιο πιθανό με τη βοήθεια μίας συσκευής εισπνοών στο σπίτι ή ακόμη και με τη βοήθεια ενός καιόμενου με λάδι κεριού, μπορείτε να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη. Το έλαιο γκρέιπφρουτ καταπολεμά την κατάθλιψη ενεργοποιώντας ορισμένες ορμόνες στον εγκέφαλο και προσφέροντας χαλάρωση στον οργανισμό, μέσω της αρωματοθεραπείας.

7. Ανακουφίζει από το άγχος

Το άρωμα του γκρέιπφρουτ βοηθάει στη βελτίωση της διάθεσης και διεγείρει τον εγκέφαλο. Προσπαθήστε να το χρησιμοποιείτε στο μπάνιο σας, μέσω ενός εξατμιστή. Ακόμη, μπορείτε να το φοράτε στον καρπό ή στο λαιμό σας σαν άρωμα. Θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο άγχος μέσα στην ημέρα.

8. Βοηθάει στην πέψη

Καταναλώστε λίγο έλαιο γκρέιπφρουτ για να ενισχύσετε τη λειτουργία της πέψης. Το πεπτικό σύστημα θα αιματωθεί καλύτερα και αυτό θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση, στην αποβολή των περιττών υγρών και στην καταπολέμηση των μικροβίων.

9. Καταπολεμάει το χαγκόβερ

Η αναζωογονητική οσμή του ελαίου γκρέιπφρουτ ενισχύει τη χαλάρωση κατά τη διάρκεια του επίπονου χαγκόβερ. Επίσης, ενισχύει την πολύπλοκη  λειτουργία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Θα βοηθούσε εάν στάζατε λίγες σταγόνες ελαίου γκρέιπφρουτ στο νερό σας. Επίσης, μπορείτε να ψεκάσετε μ’ αυτό το σπίτι σας ή να αλείψετε το λαιμό σας μ’ αυτό.

Επιμέλεια κειμένου- Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή – κειμένου και εικόνας- remedydaily.com , organicfacts.net, draxe.com , articles.mercola.com, livenedup.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou