Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 λόγοι για τους οποίους οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι πιο δυνατοί από όσο φαντάζεστε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κάποιες από τις πιο ευγενικές και συμπονετικές ψυχές είναι ευαίσθητοι άνθρωποι. Κάνουν πάντα ότι καλύτερο μπορούν για να χαροποιήσουν τους άλλους. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι καλοί στο να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό των άλλων.

Δυστυχώς, συχνά τα ευαίσθητα άτομα αντιμετωπίζονται ως ανίσχυρα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι τους βλέπουν ως αντικοινωνικούς και εσωστρεφείς.

Παρ΄ όλα αυτά είναι γενναιόδωροι, συνειδητοποιημένοι και έχουν ενσυναίσθηση.

Οι ακόλουθοι, είναι 8 λόγοι για τους οποίους οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι πιο ισχυροί από όσο νομίζετε:

  1. Είναι πάντα σε αρμονία με την φύση

Αποφεύγουν την δυνατή μουσική, τα πλήθη και οτιδήποτε τείνει να είναι υπερβολικά διεγερτικό. Στους ευαίσθητους ανθρώπους αρέσει να είναι μόνοι τους. Αυτά τα άτομα χρειάζονται χρόνο στην φύση αφού απολαμβάνουν την μοναξιά αυτού του περιβάλλοντος και τέτοιων στιγμών. Τα στοιχεία της γης τους επαναφορτίζουν. Με την φύση δεν υπάρχουν ψέματα, προσδοκίες ή βιασύνη.

  1. Είναι εξαιρετικά λεπτομερείς

Για ένα ευαίσθητο άτομο τίποτα δε μένει χωρίς εξερεύνηση. Για να πετύχουν ξέρουν πως πρέπει να κοιτάξουν κάθε γωνία της κατάστασης. Τίποτα δεν τους προσπερνά- παρατηρούν τα πάντα. Δε θα τους ακούσετε ποτέ να το αναφέρουν αλλά έχουν πάντα γνώση όλων των λεπτομερειών σε μια σχέση, στην φύση, σε ένα δωμάτιο. Η νοημοσύνη τους, τους κάνει να φαίνονται τελειομανής. Ενώ κάποιοι μπορεί να είναι και κάποιοι όχι.

  1. Είναι πολύ καλοί στο να λύνουν προβλήματα

Το ‘όχι’ δεν είναι ποτέ κομμάτι του ευαίσθητου πνεύματος τους. Αυτές οι ψυχές προχωρούν με επιμονή. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις εμπειρίες τους για να τους βοηθήσουν στην επίλυση των εμποδίων. Ξέρουν πως η αποτυχία επίλυσης ενός προβλήματος είναι παρόμοια με την αποτυχία πάλι σε κάτι, το οποίο έχει μια λύση.

  1. Είναι πολύ δημιουργικοί

Η δημιουργικότητα γεννάται συνήθως από το πλήρες άνοιγμα και την ευπάθεια. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι ευδοκιμούν στην δημιουργικότητα. Είναι εκκεντρικοί, λύνουν προβλήματα, είναι μουσικοί, συγγραφείς και καλλιτέχνες. Μέσω της δημιουργικότητας, προχωρούν στις μυστηριώδεις ενέργειες του άγνωστου. Μπορείτε να δείτε την δημιουργικότητα τους σε διαφορετικές πτυχές της ζωής τους.

  1. Ρισκάρουν

Αυτοί που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, τα ρισκάρουν όλα. Τα ευαίσθητα άτομα έχουν ξεπεράσει πολλές προκλήσεις, οπότε ακόμα μία δεν βλάπτει! Είναι πρωτοπόροι, αρχηγοί και παίρνουν αυτό που θέλουν.

  1. Είναι έξυπνοι

Η εμπειρία τους στην διαχείριση δυσκολιών τους έχει επιτρέψει να λάβουν μέρος σε καταπληκτικές υποθέσεις. Οι ευαίσθητες ψυχές συνεχώς βρίσκουν μια αιτία να προστατέψουν αυτό που έχει αξία γι αυτούς. Είτε είναι άνθρωποι, φύση ή ζώα αυτά τα άτομα με ενσυναίσθηση υπερασπίζονται αυτό που πιστεύουν.

  1. Αγαπούν χωρίς όρους

Όσο και αν έχουν πληγωθεί, κρατούν την καρδιά τους ανοιχτή στον κόσμο. Οι καρδιές τους θεραπεύουν με έντονη ενέργεια οποιοδήποτε σπάσιμο. Τα ευαίσθητα άτομα χρησιμοποιούν την ένταση για να συνεχίσουν να δίνουν την αγάπη τους απλόχερα. Το γονίδιο της ενσυναίσθησης τους δεν γνωρίζει όρια σε ότι έχει σχέση με την αγάπη.

  1. Αισθάνονται βαθιά

Δεν κρύβουν τον πόνο του παρελθόντος και τα συναισθήματα τους. Η ευαισθησία τους κάνει να πηγαίνουν μπροστά και να δείχνουν στον κόσμο τι έχουν περάσει. Δεν φοβούνται να δείξουν πως θριαμβευτικά κέρδισαν την σοφία μέσω του πόνου. Ένα ευαίσθητο άτομο βοηθά χωρίς την ανάγκη της αναγνώρισης. Τέτοια άτομα δεν επιτρέπουν στον εγωισμό να τους καθοδηγεί.

Συχνά, οι ευαίσθητοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως φθαρμένα αγαθά ή ως ασθενείς. Αντίθετα από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, το αίσθημα της έντασης δεν είναι ποτέ σύμπτωμα αδυναμίας αλλά σημάδι συμπόνιας και ζωντάνιας. Δυστυχώς, η κοινωνία έχει γίνει συναισθηματικά ανίκανη και δυσλειτουργική. Κανείς δε θα έπρεπε να ντρέπεται να εκφράσει τα πραγματικά του αισθήματα.

ΠΗΓΗ: awakengr.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika