Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

8 επιπλέον οφέλη του Ανανά στην υγεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν έχει πολλή ζέστη, θα θέλατε ίσως να πάτε στη θάλασσα για λίγη ώρα. Εάν όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, μπορείτε να απολαύσετε έναν τροπικό παράδεισο (και να ενισχύσετε και την υγεία σας) με λίγες φέτες ανανά στο πρωινό σας ρόφημα.

Ο ανανάς είναι πιο φρέσκος από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, παρόλο που το πιθανότερο είναι να βρει κανείς το φρούτο οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Και αυτό είναι πολύ θετικό επειδή το φρούτο αυτό είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Δείτε παρακάτω λίγα από τα οφέλη του ανανά στην υγεία:

Ο ανανάς βοηθάει στην πέψη

Ο ανανάς περιέχει μία ουσία που λέγεται βρωμελαΐνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η ουσία βοηθάει στη μείωση των φλεγμονών και στην καταπράυνση των πεπτικών διαταραχών.

Ο ανανάς βοηθάει την υγεία των ματιών

Εάν καταναλώνετε ανανά και καρότα βοηθάτε στη διατήρηση της καλής σας όρασης. Η κατανάλωση τριών φετών ανανά καθημερινά θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της ARMD (εκφύλιση της ωχράς κηλίδας), μίας ασθένειας που σχετίζεται με την απώλεια της όρασης.

Ο ανανάς συμβάλλει στην καρδιακή λειτουργία

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη αυτή δεν συμβάλλει μόνο στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων αλλά και στην προστασία της καρδιάς από ασθένειες. Προσθέστε λίγες φέτες ανανά στο πρωινό σας για επιπλέον γεύση και προστασία.

Ο ανανάς ενισχύει τη γονιμότητα

Καταναλώστε λίγη ποσότητα χυμού ανανά για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνη C, β καροτίνη, χαλκό, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ. Τα συστατικά αυτά ενισχύουν τη γονιμότητα και στους άντρες και στις γυναίκες.

Ο ανανάς μειώνει τον κίνδυνο του άσθματος

Ο οργανισμός μετατρέπει τη β καροτίνη του ανανά σε βιταμίνη Α κατά τη διάρκεια της πέψης. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, μ’ αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος του άσθματος έπειτα από άσκηση.

Ο ανανάς ενισχύει το αίσθημα πληρότητας

Ο ανανάς είναι επίσης πλούσιος και σε ίνες, εκτός των άλλων. Οι ίνες συμβάλλουν στην ενίσχυση του αισθήματος πληρότητας. Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού με ανανά κάθε πρωί μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση γλυκών.

Ο ανανάς προστατεύει τα δόντια

Η βρωμελαΐνη που περιέχεται στον ανανά βοηθάει στην αφαίρεση κηλίδων από τα δόντια. Επίσης, βοηθάει στην καταπολέμηση της πλάκας και κάνει το χαμόγελό σας να φαίνεται λευκότερο.

Ο ανανάς συμβάλλει στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών

Καταναλώστε λίγο χυμό ανανά έπειτα από πολύωρη άσκηση έτσι ώστε να επιτευχθεί η εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών, η μείωση των κραμπών και η αποφυγή των τραυματισμών. Το κάλιο που περιέχεται στον οργανισμό συμβάλλει στη διατήρηση του κατάλληλου επιπέδου ηλεκτρολυτών.

Ο γλυκός ανανάς είναι πιο βαρύς από όσο φαίνεται. Αποφεύγετε τον ανανά με σημάδια και πολύ μαλακά σημεία. Να μυρίζετε τον ανανά και να επιλέγετε αυτόν που έχει ευχάριστη οσμή κοντά στο κοτσάνι.

Επιμέλεια κειμένου – Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων : remedydaily.com

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika