Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

7 τρόποι με τους οποίους το παιδί σας, σας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

7 τρόποι με τους οποίους το παιδί σας, σας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Μαθαίνουμε πολλά όταν γινόμαστε γονείς, αλλά τα μαθήματα ζωής δε σταματουν μετά τον τοκετό. Η πρόκληση του να είναι κανεις ένα καλός γονιός, είναι διαρκής. Το παιδί σας, μπορεί να σας βοηθήσει να γίνεται ένα καλύτερο μέλος της οικογένειας, ένας καλύτερος φίλος, ένας καλύτερος άνθρωπος.

Ορίστε μερικά παραδείγματα που το αποδεικνύουν: Το παιδί σας μπορεί να σας κάνει καλύτερους με τους εξής τρόπους:

1. Νοιαζόμαστε λιγότερο για τα ασήμαντα.
Οταν είμαστε νέοι, τα νεύρα μας είναι στα κόκκινα. Οταν κάνουμε παιδιά, παρόλο που οι λόγοι να χάσουμε την ψυχραιμία μας είναι περισσότεροι (δεν τρώνε, νευριάζουν, πετάνε τα πράγματά τους κτλ), γινόμαστε πιο ήρεμοι, πιο χαλαροί, μαθαίνουμε να κρατάμε την ψυχραιμία μας και όταν μετράμε μέχρι το 3 για να τους δώσουμε τη δεύτερη ευκαρία τους, ηρεμούμε και το δικό μας πανικό…

2. Γινόμαστε πιο υπομονετικοί.
Είναι ένα από τα κλισέ ότι όταν γίνεις γονιος δεν ξανατρώς ζεστό φαγητό. Περιμένεις να έρθει η σειρά σου, για όλα. Για το φαγητό σου, το μπάνιο σου, τον ύπνο σου. Και οι έρευνες δείχνουν ότι όταν κάποιος μαθαίνει να κάνει υπομονή… γίνεται ακόμη πιο υπομονετικός! Δηλαδή να είσαι υπομονετικός, γίνεσαι ολοένα και περισσότερο, στην ουσία φτάνοντας σε όρια που δεν πίστευες ποτέ ότι θα φτάσεις.

3. Βλέπουμε τη δυναμική του κάθε ανθρώπου.
Παρατηρώντας τα παιδιά μας να μαθαίνυν να μοιράζονται, να παίζουν, να μαθαίνουν, να πειθαρχούν, αναγνωρίζουμε την προσπάθειά τους και σιγά σιγά και των υπολοίπων ανθρώπων. Βλέπουμε το καλό σε όλους, την προθεσή τους, τη δυναμική τους, τις δυνατότητές τους. Στην επιστήμη αυτό ονομάζεται ηθική ανάταση, και αυτό εμπνέει με τη σειρά του την αισιοδοξία και την καλή σκέψη. Γι αυτό και στο τέλος κάθε αγώνα, οι μαμάδες χειροκροτούν τα παιδιά και των δύο ομάδων στους αγώνες ή τις επιδείξεις των παιδιών τους.

4. Μαθαίνουμε να συγχωρούμε.
Τα παιδιά έχουν σύντομη μνήμη. Ειναι εύκολο γι αυτά να συγχωρούν και να ξεχνούν. Οι ενήλικες όχι και τόσο. Αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, οι γονείς ειναι πιο εύκολο να συγχωρέσουν κάποιον, ακολουθώντας την πρακτική των παιδιών τους. Επίσης, οι επιστήμονες έχουν καταληξει ότι όσοι συγχωρούν ζουν περισσότερα χρόνια, οπότε την επόμενη φορά που θα αμφιταλαντατευτείτε, θυμηθείτε και πως θα ζήσετε περισσότερο!

5. Είναι πιο πιθανό να ακολουθήσετε μία ρουτίνα.
Με τα παιδιά όλοι μπαίνουμε σε πρόγραμμα. Για να ακολουθήσουν αυτά το δικό τους, αναγκαζόμαστε και εμείς οι γονείς και πειθαρχουμε σε μία ρουτίνα. Αυτή η ρουτίνα μπορεί να σχετίζεται με την ώρα ύπνου, τη διατροφή, την πειθαρχία, τους κανόνες υγιεινής και πολλά άλλα. Η ιστορία έχει δείξει ότι μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους, τα κατάφεραν ακριβώς επειδή λειτουργούσαν βάσει προγράμματος, πειθαρχίας και ρουτίνας. Η ρουτίνα να θυμάστε ότι δεν έχει αρνητικη χροιά, αλλά έχει να κάνει με τη σωστή διαχείριση χρόνου.

6. … Γινόμαστε πρωινοί τύποι.
Εκείνες οι τεμπέλικες Κυριακές μπορεί να έχουν χαθεί, και να ξυπνάμε κάθε μέρα πρωί πρωί, αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι οι πρωινοί τύποι έχουν καλύτερη ‘ορμή’, κάνουν περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο, είναι «προληπτικοί» και λύνουν τα προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερο χρόνο απόλαυσης με τους αγαπημένους τους.

7. Γελάμε περισσότερο.
Δε χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Τα παιδιά είναι πηγή χαράς και ευτυχίας. Το γέλιο τους είναι μεταδοτικό και το γέλιο προσφέρει φυσική και πνευματική υγεία.Επισης, δυναμώνει τους οικογενειακούς δεσμούς και απαλύνει τις εντάσεις, οδηγώντας σε ευτυχισμένες οικογένειες.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να μας διδάξει ένα παιδί. Είναι στο χέρι μας να μάθουμε να ονειρευόμαστε μαζί τους…

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou