Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

7 παράγοντες που ωφελούν τη σχέση!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

7 παράγοντες που ωφελούν τη σχέση.

Συνταγές για επιτυχημένη σχέση δεν υπάρχουν, αφού κάθε άνθρωπος και κάθε ζευγάρι έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους. Υπάρχουν όμως μερικοί παράγοντες που ως φαίνεται ωφελούν. Να ποιοι είναι:

1. Η πεποίθηση ότι η ευτυχία είναι επιλογή. Συνήθως περιμένουμε από τους άλλους να μας κάνουν ευτυχισμένους, μόνο εμείς όμως μπορούμε να το κάνουμε αυτό για τον εαυτό μας. Οι άλλοι μπορούν να συμβάλουν στη χαρά μας, αλλά δεν θα την καθορίσουν.

2. Η ειλικρίνεια. Είναι απαραίτητη για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. Ολοι νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα μέσα στη σχέση μας, αλλά η έκφρασή τους με τρόπο που θα βελτιώσει την επικοινωνία (και όχι η αλόγιστη εκτόνωσή τους στο πρόσωπο του άλλου) μπορεί να εξελίξει τη σχέση.

3. Ο παροδικός συμβιβασμός όσον αφορά το ατομικό όφελος. Μερικές φορές, είναι ωφέλιμο να συμβάλλει ο ένας κατά 80% στη σχέση και ο άλλος, ο οποίος ίσως βιώνει μια δύσκολη περίοδο, κατά 20%. Σημασία έχει το γενικό ισοζύγιο στην πορεία του χρόνου και όχι οι πρόσκαιρες διακυμάνσεις.

4. Ο χρόνος για τη φροντίδα του εαυτού. Είτε πρόκειται για ένα χόμπι είτε για λίγες στιγμές μοναξιάς και περισυλλογής, είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση να έχουμε τρόπους ανακούφισης από το στρες.

5. Η συμφωνία ότι υπάρχει διαφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση δύο άνθρωποι να συμφωνούν στα πάντα, αλλά μπορούμε να σεβόμαστε και τις δύο απόψεις όσο διαφορετικές κι αν είναι. Συνήθως οι διαφωνίες αφορούν μικρά καθημερινά ζητήματα, που όμως προκαλούν μεγάλες εντάσεις από την εμμονή μας να καταλήξουμε σε κοινώς αποδεκτή άποψη.

6. Η ευγένεια. Ακόμη και σε στιγμές κόπωσης ή στρες ωφελούμε τη σχέση μας, αν αποφύγουμε να απαξιώσουμε τον/τη σύντροφό μας.

7. Η προστασία της σχέσης από τρίτους. Πρέπει να παίρνουμε σαφή προσωπική θέση απέναντι σε διάφορα ζητήματα στα οποία εμπλέκονται τρίτα άτομα (π.χ. γονείς, φίλοι), ειδάλλως είναι σαν να βάζουμε πολλά άτομα στη σχέση και τότε το πράγμα μπλέκει πολύ.

Η Εύη Κυράνα (www.kyrana.gr) είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένη στην Κλινική Σεξολογία και υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του ΑΠΘ

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika