Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

7 οφέλη των κερασιών στην υγεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με τα κεράσια μπορείτε να φτιάξετε μία υπέροχη πίτα ή να γαρνίρετε το παγωτό σας με υπέροχο σιρόπι από κεράσι. Όμως, αυτό το υπέροχο φρούτο προσφέρει τόσα πολλά οφέλη στην υγεία που ίσως εκπλαγείτε. Παρόλο που τα πιο νόστιμα κεράσια βγαίνουν από το Μάιο έως τον Ιούνιο, όταν δηλαδή είναι η εποχή τους, μπορείτε να επωφεληθείτε το ίδιο και από τα παγωμένα κεράσια ή και από το χυμό τους.

Διαβάστε παρακάτω λίγα από τα οφέλη των κερασιών στην υγεία και αρχίστε να τα συμπεριλαμβάνετε στη λίστα του σουπερμάρκετ για να τα καταναλώνετε σαν γλύκισμα:

Θα κοιμάστε καλύτερα το βράδυ

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να πίνετε ένα ποτήρι με χυμό κερασιού μισή ώρα έπειτα από το πρωινό σας ξύπνημα και μισή ώρα πριν το βραδινό σας.  Η μελατονίνη που περιέχεται στα κεράσια θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα.

Διατηρούν το δέρμα σας νεανικό

Τα κεράσια είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες επιβραδύνουν την εμφάνιση της γήρανσης. Πίνετε ένα ποτήρι με χυμό κερασιού την ημέρα και απολαύστε αυτό το ποτό που θα σας προσφέρει εικονική νεότητα!

Μειώνουν τον κίνδυνο της ουρικής νόσου

Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή Yuping Zhang, στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, οι ασθενείς που κατανάλωναν κεράσια διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν ουρική νόσο, κατά 35%.

Εξαφάνιση πόνου έπειτα από άσκηση

Καταπολεμήστε τον πόνο των μυών έπειτα από άσκηση, με δύο ποτήρια από χυμό κεράσι την ημέρα. Η αντιφλεγμονώδης δράση του κερασιού καθιστά αυτό το φρούτο δημοφιλές μεταξύ των αθλητών.

Αυξάνουν τη νοημοσύνη

Ενισχύει τη νοημοσύνη και προστατεύει ενάντια στο Αλτσχάιμερ και την άνοια λόγω των αντιφλεγμονωδών του δράσεων.

Μειώνουν το λίπος στην κοιλιακή χώρα

Σύμφωνα με μία έρευνα, οι αρουραίοι που κατανάλωσαν σκόνη από βύσσινο και είχαν μία διατροφή πλούσια σε λίπη, δεν έβαλαν τόσα κιλά όσα οι αρουραίοι που δεν κατανάλωσαν τα παραπάνω.

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Τα γλυκά κεράσια είναι πλούσια σε ίνες, καροτενοειδή, βιταμίνη C και ανθοκυανίνη. Όλα αυτά, συντελούν στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου. Υπάρχει τουλάχιστον μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα κεράσια παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

Όλα τα κεράσια δεν είναι το ίδιο. Τα καλύτερα και πιο γλυκά κεράσια πρέπει να έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα τόσο πιο γλυκιά και η γεύση. Ελέγξτε τα, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μαλακά και επιλέξτε τα φρεσκότερα. Τοποθετήστε τα σε μία πλαστική σακούλα στο ψυγείο και πλένετέ τα πριν τα σερβίρετε, όχι πριν τα βάλετε στο ψυγείο.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Το λάθος που κάνετε στο πρωινό και μπορεί να δείχνετε λιγότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο

Penni Syggrou

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea