Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

6 βασικές ενδείξεις του καρκίνου των ωοθηκών που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο καρκίνος των ωοθηκών παρουσιάζεται όταν τα κύτταρα στις ωοθήκες πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα με αφύσικο τρόπο και δημιουργείται όγκος. Είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους καρκίνους για τη ζωή των γυναικών.

Η πιθανότητα εμφάνισής του είνα1 στις 75. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 14000 γυναίκες στην Αμερική θα πεθάνουν από καρκίνο των ωοθηκών μέσα στο 2017.

Ωστόσο, όπως ισχύει με όλες τις μορφές καρκίνου, η έγκαιρη διάγνωση είναι σωτήρια. Τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών είναι παρόμοια με αυτά άλλων λιγότερο σοβαρών ασθενειών και γι’ αυτό συχνά παραβλέπονται. Τα παρακάτω ενδέχεται να είναι συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών όταν α. παρατηρείται ασυνήθιστη αλλαγή στον οργανισμό σας και β. όταν επιμένουν στο χρόνο. Θα μπορούσατε να έχετε ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράφετε τα προβλήματα υγείας σας και τα συμπτώματά σας ανά μήνα. Εάν κάποιο από αυτά παρατηρείται περισσότερες από 12 φορές το χρόνο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτά είναι τα συμπτώματα:

  1. Πρήξιμο. Το πρήξιμο στην κοιλιά ή το φούσκωμα είναι βασικό σύμπτωμα του καρκίνου των ωοθηκών και ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται και με απώλεια βάρους. Ωστόσο, ενδέχεται να συμβαίνει και λόγω μη σοβαρών γαστρεντερικών διαταραχών. Παρατηρήστε εάν το φούσκωμά σας συνδέεται με ορισμένες τροφές και πόσο συχνά συμβαίνει αυτό. Ο καρκίνος των ωοθηκών προκαλεί συνεχές φούσκωμα. Δεν έρχεται δηλαδή και φεύγει.
  1. Πόνος στην πυελική χώρα ή στην κοιλιά. Αυτό ίσως παρουσιάζεται ως πίεση στην πυελική χώρα ή στο κάτω μέρος της πλάτης. Ενδέχεται επίσης να αισθάνεστε πόνο και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
  1.  Γαστρεντερικές διαταραχές. Ένα συχνό σύμπτωμα είναι το αίσθημα του γρήγορου κορεσμού. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φάνε εξαιτίας αυτού. Άλλα συμπτώματα είναι η ανακατωσούρα στο στομάχι, η δυσπεψία, η καούρα και η ναυτία. Και πάλι πρέπει να παρατηρήσετε εάν αυτό συμβαίνει έπειτα από την κατανάλωση ορισμένων τροφών και για πόσο καιρό διαρκεί.
  1. Προβλήματα κατά την ούρηση. Αισθάνεστε σαν να θέλετε συνεχώς να ουρείτε. Έχετε συνεχώς την αίσθηση ότι πρέπει να αποβάλλετε ούρα. Αυτό φυσικά μπορεί να είναι και σύμπτωμα της ουρολοίμωξης, η οποία πονάει πολύ αλλά θεραπεύεται εύκολα. Γι’ αυτό, θα ήταν καλό να πάτε στο γιατρό αμέσως εάν πονάτε κατά την ούρηση.
  1. Εντερικές διαταραχές. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η δυσκοιλιότητα. Ωστόσο, θα πρέπει να παρατηρήσετε μεταβολές στις κινήσεις του εντέρου σε γενικότερο πλαίσιο.
  1. Κούραση. Το τελευταίο σύμπτωμα σχετίζεται με σημαντική μείωση της ενέργειας ή με την αίσθηση συνεχούς κόπωσης. Αυτό σίγουρα είναι το πιο κοινό σύμπτωμα και θα μπορούσε να παρερμηνευτεί εύκολα. Η κούραση δεν συνδέεται πάντοτε με κάτι κακό. Ωστόσο, σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα, ίσως είναι λόγος ανησυχίας.

Πολλά από αυτά τα συμπτώματα σχετίζονται και με άλλους παράγοντες, όπως με γαστρεντερικές διαταραχές ή πόνους περιόδου. Ενδέχεται επίσης να συνδέονται και με κύστεις στις ωοθήκες, που είναι κάτι συχνό αλλά όχι πάντα επικίνδυνο. Το πιο σημαντικό είναι να παρατηρείτε το ίδιο σας το σώμα και τα συμπτώματά σας: Είναι συχνά; Επιμένουν; Δεν τα είχατε παλιά; Εάν όχι, κάνετε μία συζήτηση με το γιατρό ή το γυναικολόγο σας. Καλύτερα τώρα παρά αργότερα. Η έγκαιρη διάγνωση είναι σωτήρια.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika