Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

6 τρόποι που τα παιδιά σας, σας λένε «σ’ αγαπώ» (χωρίς να το πουν)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 τρόποι που τα παιδιά σας, σας λένε «σ' αγαπώ» (χωρίς να το πουν)

Κανείς δεν είναι πιο σημαντικός στη ζωή του μικρού σας θησαυρού, εκτός από τη Μαμά και τον Μπαμπά. Το να μπορει πάντα να βλεπει, να έχει, να πιάνει, να μιλάει στη μαμά και τον μπαμπά, είναι όλη του η ασφάλεια και η ευτυχία του κόσμου.

Και κάθε φορά που ανακαλυπτουν ή μαθαίνουν κάτι, η πρώτη τους έννοια είναι να το μοιραστούν με τους γονείς τους.  Αυτό δείχνει την αγάπη που έχουν γι αυτούς. Την εκφράζουν δε, με διάφορους τρόπους. Ας δούμε μερικούς:

 1. Σε καθυστερούν από το να φύγεις
Προφανώς όταν βιάζεστε πολύ για ένα ραντεβού ή ταξίδι, εκείνα θυμούνται όλα αυτά που πρέπει να σας πουν και να σας δείξουν. Τα παιδιά ζουν τη στιγμή. Επισης δεν έχουν αίσθηση του χρόνου.Εκείνη τη στιγμή είναι μαζί σας, και τίποτα δε συγκρίνεται μ αυτό. Μπορεί να σας μιλάνε, να σας εξηγούν, να σας στέλνουν φιλιά, να σας χαιρετάνε, αλλά αυτό δε θέλουν να τελειώσει. Θα την παρατείνουν όσο μπορούν για να μην τελειώσει ποτέ!

6 τρόποι που τα παιδιά σας, σας λένε «σ' αγαπώ» (χωρίς να το πουν)

2. Σε προκαλούν να τους κυνηγήσεις
Θέλουν να τρέχουν αλλά θέλουν να τους κυνηγάτε. Κάθε τόσο που απομακρύνονται λιγο, κοιτάνε πισω να δουν αν τους ακολουθείτε. Γεμίζουν περηφάνια που κατακτουν τον κόσμο, αλλά θέλουν να ειναι σίγουροι ότι είστε κι εσείς εκεί, από πίσω τους. Θέλουν να βλέπετε την ανεξαρτησία τους και να νιώθουν την ασφάλεια ότι είστε εκεί. Αισθάνονται ελεύθερα να τρέξουν, αλλά θέλουν η βάση τους (εσείς) να είστε εκεί. Είστε το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο τους.

6 τρόποι που τα παιδιά σας, σας λένε «σ' αγαπώ» (χωρίς να το πουν)

3. Τα μεταβατικά αντικείμενα
Οπου πάνε παίρνουν μαζί και κάτι αγαπημένο τους. Είτε ειναι η κουβερτούλα τους, είτε το λουτρινο αρκουδάκι τους, θέλουν κάτι μαζί τους. Αυτά τα αντικείμενα αντιπροσωπεύουν εσάς και την αγάπη σας, ειδικά όταν δεν είστε εκεί. Ειναι κάτι από το σπίτι, που τους δινει ασφάλεια. Ειναι ένα κομμάτι του σπιτιου, εκεί που νιώθουν δηλαδή ασφάλεια. Ειναι ένα κομμάτι απο σας.

img src=”https://www.newsitamea.gr/wp-content/uploads/2016/11/p_101511431.jpg” alt=”6 τρόποι που τα παιδιά σας, σας λένε «σ' αγαπώ» (χωρίς να το πουν)” />

4.  Αγκαλίτσες και φιλάκια
Τι ωραιότερο από τις τρυφερές εκρήξεις του παιδιού σας. Δε χρειάζεται να το πει με λέξεις. Είτε ξαφνικά, είστε στις χαρές του, είτε όταν το μαλώσατε, έρχεται δίπλα σας και σας αγκαλιάζει. Ξέρει ότι πάντα θα είναι ανοιχτή αυτή η αγκαλιά. Ξέρει ότι εκεί θα νιώσει ασφάλεια κι αυτό δε συγκρίνεται με τίποτα. Ανταποδώστε το, όταν τα μικρά του χεράκια σφίγγουν γύρω σας και τα τρυφερά του αμγουλλάκια ακουμπάνε το λαιμό σας.

6 τρόποι που τα παιδιά σας, σας λένε «σ' αγαπώ» (χωρίς να το πουν)


5. Σας ζωγραφίζουν κάτι

Βάζουν ολη τους την Τέχνη για να φτιάξουν κάτι τρομερό για τη μαμά και τον μπαμπά. Μπορεί να έχουν γίνει χάλια, να έχουν γεμισει χρώματα παντού, τη μουρίτσα τους, τα χεράκια τους, το πάτωμα, τον καναπέ… Επιθυμία τους όμως ήταν να σας δείξουν την αγαπη τους. Ακομη κι αν αυτό που βλέπετε δεν έχει κανένα νόημα, είναι ο τρόπος του μικρού σας να σας πει πόσο σας αγαπάει.
6 τρόποι που τα παιδιά σας, σας λένε «σ' αγαπώ» (χωρίς να το πουν)

6. Σας δίνουν λίγο από το γλυφιτζουρι του (αφού το έχουν πρώτα μισοφάει και χιλιογλύψει)
Τα παιδάκια δεν ειναι και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του «μοιράζεσθαι». Οταν όμως το κάνουν ειναι γιατί σας αγαπάνε πολύ. Όταν λοιπό αφού έχουν γλύψει, δαγκώσει και μασουλήσει το κατακόκκινο γλυφιτζούρι τους, σας προτείνουν το χεράκι τους που κολλάει, για να κάνετε κι εσείς μία γλυψιά (μόνο μία όμως) ειναι γιατί θέλουν να μοιραστούν την απόλαυσή τους. Και δεν υπάρχει πιο γλυκό πράγμα από αυτό. Σας δίνει ό,τι πιο πολύτιμο κρατάει, και το θυσιάζει για να το δοκιμάσετε. Θεωρεί ότι αυτό που το κάνει ευτυχισμένο, θα κάνει κι εσάς. Μοιράζεται. Κι αυτό είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να κάνει.

6 τρόποι που τα παιδιά σας, σας λένε «σ' αγαπώ» (χωρίς να το πουν)

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika