Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 μικρά πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί για να βελτιώσεις το γάμο σου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 μικρά πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί για να βελτιώσεις το γάμο σου

Το ξυπνητήρι έχει μόλις χτυπήσει και το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι σας είναι οι υποχρεώσεις που αρχίζουν με το «καλημέρα».

Να ετοιμάσετε το πρωινό, να ντυθείτε, να πάτε τα παιδιά στο σχολείο κι έπειτα να πάτε στη δουλειά. Και αφού σχολάσετε, να τρέξετε στο σπίτι, να ετοιμάσετε το μεσημεριανό γεύμα, να στρώσετε τραπέζι, να μαζευτείτε οικογενειακώς για το φαγητό. Επειτα ακολουθεί το πλύσιμο των πιάτων, το άπλωμα των ρούχων, το επόμενο πλυντήριο, η σκούπα και το σίδερο!

Και αν ποτέ μείνει ελάχιστος κόσμος, θα πάρετε και την κολλητή σας να πείτε τα νέα σας.

Μήπως όμως ξεχνάτε κάποιον πολύ σημαντικό άνθρωπο, που λέγεται «σύζυγος»;

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο πλευρό σας από τότε που «τα φτιάξετε» κι αργότερα αποφασίσατε να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας. Αυτός που σας αγαπάει, σας στηρίζει στα εύκολα και τα δύσκολα, σας εκτιμάει, σας προσέχει. Αυτός που σας έχει ερωτευτεί από την πρώτη στιγμή που σας γνώρισε!

Με το πέρασμα των χρόνων όμως, αλλά και με τους έντονους ρυθμούς της ζωής συχνά τον παραμελείτε. Ναι, μπορεί να του στέλνετε ένα τρυφερό μήνυμα στο κινητό ή να του κάνετε ένα δώρο στη γιορτή του ή να τον αγκαλιάζετε τρυφερά, μα οι ειδικοί λένε, πως για να αντέξει ένας γάμος και να μην πέσει στην παγίδα της ρουτίνας, η ευτυχία θα πρέπει να ενισχύεται καθημερινά.

Ετσι, λοιπόν συμβουλεύουν πως το πρωί αποτελεί την πιο ιδανική και κατάλληλη ώρα για να του υπενθυμίσετε τον πολύ σπουδαίο ρόλο που παίζει στη ζωή σας. Να του δείξετε ότι τα συναισθήματα είναι αμοιβαία.

Ειδικοί σε θέματα σχέσεων αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Το πρωί ο ρυθμός της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση είναι συνήθως πιο χαμηλά συγκριτικά με το υπόλοιπο της ημέρας. Οταν είμαστε χαλαροί, είμαστε πιο δεκτικοί και ανοιχτοί σε συναισθήματα οικειότητας και σύνδεσης».

Μπορεί να μην έχετε τον απεριόριστο ελεύθερο χρόνο για να ετοιμάσετε μια συναρπαστική έκπληξη στο σύζυγο σας μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, όμως υπάρχουν έξι μικρά πράγματα που θα ήταν καλό να εφαρμόσετε στην ρουτίνα για να βελτιώσετε τη σχέση σας.

  • Πείτε «καλημέρα» και «αντίο»

Μοιάζει κάτι το τελείως απλό, όμως αυτή η μικρή χειρονομία έχει τεράστια επίδραση στην ψυχολογία σας. Θυμηθείτε ότι κάθε φορά που φεύγετε από το γραφείο σας αποχαιρετάτε τους συναδέλφους σας. Δεν αξίζει την ίδια συμπεριφορά και ο σύζυγος σας; Οταν δεν του λέτε ούτε «καλημέρα», αλλά και καμία άλλη κουβέντα, εκείνος αισθάνεται μόνος. Νιώθει ότι δεν τον εκτιμάτε. Μην τον έχετε σαν δεδομένο εξαιτίας του άγχους ότι πρέπει να ξεκινήσετε την ημέρα σας και να βγάλετε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις.

  • Ξυπνήστε δέκα λεπτά νωρίτερα και απολαύστε έναν καφέ μαζί

Πολλές από τις επαγγελματικές αλλά και τις φιλικές σχέσεις στηρίζονται σε μια κούπα καφέ και λίγη κουβέντα. Μην περιμένετε να έρθει το Σαββατοκύριακο για να χαλαρώσετε και να βγείτε μια βόλτα. Ξυπνήστε δέκα λεπτά νωρίτερα και ετοιμάστε μια κούπα καφέ για τον καθένα. Δεν πρόκειται τόσο για την ενέργεια που σας δίνει αυτό το ρόφημα, αλλά για το γεγονός ότι έτσι θα μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά από το πρωί και να επικοινωνήσετε.

  • Κάντε του ένα κοπλιμέντο ακόμα και χωρίς λόγο

Πόσο όμορφα νιώθετε όταν κάποιος άγνωστος σας κολακεύει με λόγια; Ενα θετικό σχόλιο έχει τόση δύναμη, που μπορεί να αλλάξει τη διάθεση ενός ανθρώπου στο λεπτό. Πείτε του ότι είστε περήφανη που είναι σύζυγος σας. Φωνάξτε του πόσο πολύ τον αγαπάτε. Δείξτε του ότι λατρεύετε το άρωμα του ή το χαμόγελο του.

  • Αφήστε το θυμό και τις στενοχώριες στην άκρη

Αν έχετε ξυπνήσει με στενοχώρια ή άλλα αρνητικά συναισθήματα από το χθεσινό σας καβγά, μην φύγετε από το σπίτι χωρίς να μιλήσετε ανοιχτά για όσα σας απασχολούν. Αφιερώστε πέντε λεπτά από το χρόνο σας για να συζητήσετε όλα όσα σκέφτεστε και μπορεί να εννοούσατε. Το πρωί είναι η πιο κατάλληλη στιγμή γιατί πολύ απλά δεν έχετε πνιγεί στο άγχος και το στρες.

  • Κοιτάξτε τον στα μάτια

Γυρίστε το χρόνο πίσω, στην πρώτη ημέρα της γνωριμίας σας και στα πρώτα ραντεβού. Τότε που δεν μπορούσατε με τίποτα να τραβήξτε τα βλέμματα σας μακριά, αλλά τα μάτια έμεναν κολλημένα επάνω στα σώματα σας για ώρες. Η οπτική επαφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ευτυχία μιας σχέσης και πρέπει να διατηρείται και στο γάμο. Δημιουργήστε ξανά αυτό το σκηνικό του έρωτα για να ανανεωθείτε!

  • Πείτε του ένα αστείο για να τον κάνετε να γελάσει

Δεν χρειάζεται να είστε ο μεγαλύτερος γνώστης ανεκδότων. Αρκεί μια μικρή πλάκα για να του φτιάξει τη μέρα. Μπορεί να πρόκειται ακόμα και για μια ατάκα, μια φράση που μόνο οι δυο σας χρησιμοποιείται. Ή ένα σκηνικό που συνδέεται με τη σχέση σας και όσες φορές και αν το περιγράψετε «πεθαίνετε» από τα γέλια.

www.bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika