Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

6 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε ΟΛΕΣ με τα Εσώpουχα και Βλάπτουμε την Υγεία μας και τη Εpωτική μας Ζωή!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε ΟΛΕΣ με τα Εσώpουχα και Βλάπτουμε την Υγεία μας και τη Εpωτική μας Ζωή!!!

6 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε ΟΛΕΣ με τα Εσώpουχα και Βλάπτουμε την Υγεία μας και τη Εpωτική μας Ζωή.

Το εσώpουχο είναι η τελευταία γραμμή άμυνας ανάμεσα στην ευαίσθητη περιοχή μας και τον έξω κόσμο. Φορώντας όμως το λάθος εσώpουχο, μπορούμε να δημιουργήσουμε χάος στην υγιεινή του κόλπου μας. 

Γι΄αυτό βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τέτοιες συνήθειες, που μπορούν να σας προκαλέσουν προβλήματα:

Λάθος 1: Ιδρωμένα εσώpουχα

Οι γυναίκες και οι άντρες που τείνουν να ιδρώνουν πολύ, πρέπει να αλλάζουν συχνά τα εσώpουχά τους, ακόμα και δύο φορές την ημέρα, σε αντίθεση με όσους μένουν στεγνοί και αλλάζουν μία φορά. Όσοι γυμνάζονται από την άλλη, πρέπει να αλλάζουν σε ένα καθαρό και στεγνό εσώpουχο το συντομότερο δυνατό.

«Ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον είναι το τέλειο σημείο για να αναπτυχθεί μαι λοίμωξη», λέει η Dr. Moore, η οποία προτείνει στους ανθρώπους που ιδρώνουν έντονα να επενδύουν σε εσώpουχα φτιαγμένα από ειδικά, απορροφητικά υλικά και να αποφεύγουν τα βαμβακερά, τα οποία παραμένουν υγρά άπαξ και βραχούν.

«Όλα αυτά τα προβλήματα επιτείνονται αν έχετε ακράτεια οποιουδήποτε βαθμού -ακόμα και μια-δυο σταγόνες», λέει η Moore. «Όταν γυμνάζεστε μπορείτε να φοράτε μία σερβιέτα. Έτσι, αν δεν έχετε τρόπο να αλλάξετε αμέσως εσώpουχο, μπορείτε τουλάχιστον να βγάλετε τη σερβιέτα».

Λάθος 2: Συνθετικά υφάσματα και μετάξι

Όσον αφορά στο υλικό, οι ειδικοί συμφωνούν πως έγκειται καθαρά και μόνο στα γούστα του καθενός – αρκεί το ύφασμα του καβάλου να είναι βαμβάκι.

«Τα περισσότερα από τα εσώpουχα που υπάρχουν στο εμπόριο είναι σχετικά ευάερα», λέει η Dr. Dardik. «Όσο έχουν βαμβακερή επένδυση στο σημείο που ακουμπά ο κόλπος, είστε εντάξει». Αν όμως ψάχνετε για την καλύτερη δυνατή επιλογή εσωpούχου, μείνετε μακριά από συνθετικά υφάσματα και φροντίστε να επιλέγετε το μετάξι μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

«Το μετάξι και τα συνθετικά υφάσματα δεν αναπνέουν, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να παγιδεύεται η υγρασία και να διατηρείται μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν βακτηριακές λοιμώξεις»

Λάθος  3: Αμέλεια γύρω από την πλύση τους

Όλοι έχει τύχει να πάρουμε ένα ζευγάρι από τα άπλυτα και να το φορέσουμε για άλλη μία φορά. Αλλά εκτός αν είναι καθαρό, καλύτερα να μην το δοκιμάσετε. “Παρακαλώ να φοράτε το εσώpουχό σας μία φορά πριν το πλύνετε – ειδικά τα στpινγκ.”

Όπως κάθε ιδρωμένο εσώpουχο, εάν είναι βρώμικο θα είναι γεμάτο βακτήρια και πιθανώς να μολυνθείτε. Εάν δεν έχετε καθαρό εσώpουχο, καλύτερα να βγείτε χωρίς να φοράτε καθόλου.

Λάθος 4: Στpινγκ

Ακόμα κι αν τα στpινγκ συγκαταλέγονται περισσότερο στις προτιμήσεις της κόρης σας και όχι στις δικές σας, να θυμάστε αυτό: Αν έχετε προδιάθεση για βακτηριακές λοιμώξεις, τα στpινγκ θα κάνουν την κατάσταση πολύ χειρότερη.

«Τα στpινγκ μπορούν να γίνουν το ιδανικό όχημα μεταφοράς βακτηρίων από το πίσω μέρος στο μπροστά», λέει η Dr. Moore, αναφερόμενη στη μετάδοση του βακτηρίου E.coli από τον πρωκτό στην περιοχή του κόλπου. «Με τα στpινγκ υπάρχει πολλή κίνηση, μπρος και πίσω -δεν μένουν σε ένα σημείο», λέει.

Η Dr. Dardik συμφωνεί «Τα στpινγκ εσώpουχα μπορούν να γίνουν πολύ πιο ενοχλητικά, επειδή έχουν μεγαλύτερη επαφή με την περιοχή του κόλπου και του αιδοίου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι γυναίκες δεν μπορούν να τα φορούν. Απλά πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο τύπο για εσάς», λέει.

Το οποίο σημαίνει πως, αν σας αρέσει να φοράτε στpινγκ και δεν σας ενοχλούν, τότε κάντε το ελεύθερα. «Το ότι οι γυναίκες γίνονται κάποια στιγμή γιαγιάδες, δεν σημαίνει και πως πρέπει να φορούν “γιαγιαδίστικα” εσώpουχα»

Λάθος 5: Πολύ στενά εσώpουχα

Τα πολύ στενά εσώpoυχα όχι μόνο δεν κολακεύουν το σώμα σας αλλά μπορούν να προκαλέσουν γδάρσιμο στο δέρμα σας και κολπικούς ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε περάσει την εμμηνόπαυση.

«Οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση τείνουν να έχουν αρκετά λεπτούς κολπικούς τοίχους»

Από αυτή την άποψη, κάθε εσώpουχο που είναι αρκετά σφιχτό για να τρίβεται στο δέρμα σας μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό. «Αν το δέρμα σας δεν ερεθίζεται, τότε όλα καλά -τα σφιχτά εσώpουχα δεν θα σας βλάψουν. Αν όμως έχετε πρόβλημα λόγω της τριβής, τότε πρέπει να τα αποφεύγετε».

Λάθος 6: Μη-υποαλλεργικά απορρυπαντικά

Έχετε ανεξήγητη φαγούρα σε ένα άβολο σημείο του σώματός σας; Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε πως έχετε ευαίσθητο δέρμα, η περιοχή του κόλπου σας ίσως να διαφωνεί. «Ένας ακόμα κοινός ερεθισμός είναι μια μορφή δερματίτιδας εξ επαφής»

«Η Νο1 αιτία για αυτό είναι το απορρυπαντικό σας. Οι ιστοί με τους οποίους έρχεται σε επαφή το εσώpουχό σας είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από αυτούς που βρίσκονται στον αγκώνα σας».

Οι χρωμοπαγίδες, επίσης, μπορεί να είναι μια ακόμα αιτία ερεθισμού. «Πολλές μάρκες έχουν υψηλή συγκέντρωση αρωμάτων σε αυτές», συνεχίζει.

«Δεν ξέρω γιατί πρέπει οι κόλποι μας να μυρίζουν σαν τριανταφυλλένιοι κήποι, αλλά προτείνω στις γυναίκες να χρησιμοποιούν υποαλλεργικά καθαριστικά προϊόντα όσο το δυνατόν περισσότερο»

seventeen.com,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika