Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

6 λόγοι για τους οποίους βλέπεις αίμα, ενώ δεν έχεις περίοδο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

123498

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό στη ζωή και στην καθημερινότητα μας από το να βλέπεις κηλίδες αίματος στα εσώρουχα σου, (πόσο μάλλον αν είσαι και σε κάποια ιδιαίτερη έξοδο), όταν δεν είσαι μάλιστα σε αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Και φυσικά αν δεν επισκεφθείς άμεσα τον γυναικολόγο σου δεν θα μάθεις ποτέ αν απλά πάει κάτι στραβά με τον κύκλο σου ή συμβαίνει κάτι άλλο πιο σοβαρό και ανησυχητικό. Αν παρατηρήσεις λοιπόν, κάποια στιγμή ακανόνιστη αιμορραγία, τότε κάποιος από αυτούς του 6 λόγους θα παίζει ρόλο. Μα αν δεν επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου δεν θα μάθεις ποτέ.

#1. Είσαι έγκυος
Ο Αμερικανικός σύλλογος εγκυμοσύνης αναφέρει πως το 20% των γυναικών παρατηρούν αίμα κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Γι ‘αυτό, αν έχετε ακανόνιστη αιμορραγία και θέλεις να αποκλείσεις μία εγκυμοσύνη καλύτερα να πας στον γιατρό σου. Οι κηλίδες αίματος κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τείνουν να είναι πιο ανοιχτόχρωμες από την κανονική περίοδο σου.

#2. Ίσως έχεις κάποιο ΣΜΝ (σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα)
Τα ΣΜΝ είναι πολύ δύσκολα να ανιχνευτούν στον ανθρώπινο οργανισμό. Κι αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί έχεις ήδη κάποιο, το οποίο πιθανόν δεν γνωρίζεις. Τα συγκεκριμένα δεν εμφανίζουν συμπτώματα σχεδόν ποτέ, αλλά αν αρχίσεις να παρατηρήσεις αίμα στα εσώρουχα σου ιδιαίτερα μετά τη σεξουαλική επαφή, τότε η αιτία θα είναι η γονόρροια ή τα χλαμύδια. Αυτά τα ΣΜΝ όπως και οι τριχομονάδες και ο HPV(ιός ανθρώπινων θηλωμάτων), μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στον τράχηλο της μήτρας, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί.

#3. Χρησιμοποιείς σπιράλ
Είναι αλήθεια! Το σπιράλ μπορεί να οδηγήσει σε ακανόνιστη αιμορραγία. Έρευνες έχουν αποδείξει πως το 25% των γυναικών που έχουν σπιράλ, έχουν παρατηρήσει, πως η περίοδος τους έχει αποκτήσει περισσότερη διάρκεια και είναι πιο βαριά. Κι αυτό, επειδή περιέχει μικρή ποσότητα λεβονοργεστρέλης, μια ορμόνη προγεστερόνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει τυχαία αιμορραγία (τουλάχιστον για τους πρώτους τρεις έως έξι μήνες).

#4. Έχεις πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου
Φυσικά, και η μυστική ύπαρξη του θυρεοειδούς θα μπορούσε να συμμετέχει στην κολπική αιμορραγία. Εάν παρατηρήσεις κηλίδες αίματος, τότε μπορεί να υπολειτουργεί ο θυρεοειδής σου, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε αιμορραγία.

#5. Ίσως να ήταν απότομη η σεξουαλική σου επαφή
Ναι, μερικές φορές μπορεί η σεξουαλική επαφή να σου προκαλέσει αιμορραγία. Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή είτε χρησιμοποιήσατε κάποια αντικείμενα λίγο πιο απότομα απ’ όσο έπρεπε ή δεν ήταν αρκετά υγρά. Το αποτέλεσμα; Κάποια εκδορά στο εσωτερικό του κόλπου σου, με αποτέλεσμα την αιμορραγία. Την επόμενη φορά λοιπόν έχε το νου σου να προσέχεις λίγο παραπάνω.

#6. Θα μπορούσε να είναι καρκίνος
Να λοιπόν, γιατί πρέπει να παίρνεις στα σοβαρά οποιαδήποτε αιμορραγία αντιμετωπίζεις μεταξύ των περιόδων σου. Αν και είναι ασυνήθιστο, στην χειρότερη των περιπτώσεων θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι προκαρκινικό ή καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα βέβαια, εάν βρίσκεσαι ήδη σε αυξημένο κίνδυνο για αυτές τις συνθήκες (ο HPV σε κάνει πιο επιρρεπή). Εάν είστε, ο γιατρός σου πιθανότατα θα θέλει να κάνει κάποια ειδικά τεστ για να είναι σίγουρος.

www.queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 φράσεις σπουδαίων γυναικών για τη Γυναίκα…

Efi Nika

«Να γιατί οι μαμάδες είμαστε συνέχεια κουρασμένες και αγχωμένες»

Penni Syggrou

Όταν η μαμά μεγαλώνει μόνη της το παιδί

newsitamea