Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

6 ερωτήσεις που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις στον εαυτό σου πριν κόψεις τα μαλλιά σου κοντά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 ερωτήσεις που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις στον εαυτό σου πριν κόψεις τα μαλλιά σου κοντά.

Όταν κάνεις ένα κούρεμα «εκτός του συνηθισμένου» ενδέχεται να αγχωθείς, όχι όμως περισσότερο από όταν αποφασίσεις να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά.

Πρόκειται για ένα καθοριστικό κούρεμα που κάνει τη γυναίκα να ξεχωρίσει και σαγηνεύει στις ταινίες. Είναι όμως το κατάλληλο για σένα;

«Το κοντό κούρεμα τονώνει τη γυναικεία αυτοπεποίθηση», αναφέρει ο Κέβιν Λι, υπεύθυνος στιλίστας ενός γνωστού κομμωτηρίου στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, άπαξ και κουρευτείς, δεν μπορείς να μαζέψεις τα μαλλιά σου αλογοουρά ή ψηλό κότσο αν δεν σου αρέσουν. Κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις πριν το αποφασίσεις.

  1. Τι είδους κοντό κούρεμα θέλεις;

Πριν κλείσεις κάποιο ραντεβού, άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου. «Σιγουρέψου πως έχεις φωτογραφίες για να δείξεις στον κομμωτή σου έτσι ώστε να μιλάτε και οι δύο για το ίδιο πράγμα», συμβουλεύει ο Λι. Οι προτάσεις του; Το κούρεμα της Μία Φάροου στην ταινία «Το μωρό της Ρόζμαρι» ή της «Μισέλ Γουίλιαμς» στις διαφημίσεις της Λουί Βιτόν.  Εάν θέλετε περισσότερες επιλογές, υπάρχουν άπειρες.

  1. Το κούρεμα θα κολακεύει το σχήμα του προσώπου σου;

Ακόμη και εάν σου άρεσε το κοντό κούρεμα της Έμμα Γουότσον, που κουρεύτηκε το 2010, ίσως εσύ να έχεις εντελώς διαφορετικό σχήμα προσώπου από αυτήν. Στα οβάλ, στρογγυλά καθώς και στα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς πηγαίνει συνήθως το κοντό, αναφέρει η Ντόνα Τριπόδη, κορυφαία στυλίστα στη Νέα Υόρκη. «Ωστόσο, σε όλα σχεδόν τα σχήματα προσώπου ταιριάζει το κοντό», προσθέτει. «Απλώς, πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία».

  1. Πόσο καλά γνωρίζεις τον κομμωτή σου;

Το σχήμα του προσώπου σου, η δομή των οστών, η υφή των μαλλιών και ο τρόπος ζωής σου είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από τον κομμωτή σου. Γι’ αυτό, είναι ιδανικό να πας σε κάποιον που σε γνωρίζει καλά. Εάν βρίσκεσαι σε περίοδο διακοπών ή μακριά από τον κανονικό σου κομμωτή, διάβασε πολλές κριτικές.

  1. Είσαι διατεθειμένη να κουρεύεσαι πολύ συχνά για να διατηρήσεις το κοντό κούρεμα;

Εάν σου αρέσει να κουρεύεσαι ανά αραιά χρονικά διαστήματα, ίσως το κούρεμα αυτό να μην ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου. Για να διατηρήσεις για πολύ καιρό το κοντό μαλλί, πρέπει να κουρεύεσαι πολύ συχνά. Εγώ συστήνω κάθε 4-6 εβδομάδες», αναφέρει ο Λι. Το μειονέκτημα; Ίσως να είναι αρκετά ακριβό. Το θετικό; Δεν θα ξόδευες το ίδιο τουλάχιστον ποσό σε κοκαλάκια;

  1. ….. Πόσο καιρό θα κάνουν να μεγαλώσουν;

Δεν θέλουμε να ακουστούμε απαισιόδοξοι, αλλά ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα με το κοντά είναι το μάκρεμα των μαλλιών εάν τα βαρεθεί κανείς (ή χειρότερα, εάν τα μισήσει εξαρχής). Κάποιες πιστεύουν πως το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να τα αφήσουν να μακρύνουν. Όμως, εάν δεν θέλεις να αποκτήσεις χαίτη ή ψαλίδα, θα πρέπει να κουρεύεσαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  1. Μήπως αρχικά να δοκίμαζα μία φράντζα;

Εάν όλες αυτές οι περίεργες ερωτήσεις σε κάνουν να αισθάνεσαι λίγο ανασφαλής, κάνε αυτό που συμβουλεύει η Τριπόδη στις πελάτισσές της. Δοκίμασε να κόψεις κοντή φράντζα στην αρχή, η οποία είναι σαν δοκιμή για την τελική σου εμφάνιση. Έπειτα από λίγες εβδομάδες, θα γνωρίζεις στα σίγουρα εάν είσαι έτοιμη να τα κόψεις όλα.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας goodhousekeeping.com

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika