Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

6 + 1 συμπτώματα της κατάθλιψης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 + 1 συμπτώματα της κατάθλιψης

Την κατάθλιψη συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα απλό να την ξεπεράσει ο ασθενής, καθώς πρόκειται για μια διαταραχή της διάθεσης που οδηγεί σε διάφορα συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα.

Γι΄ αυτό απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία, ενώ είναι σημαντικό οι άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον να μπορούν να αναγνωρίσουν τα σημάδια της κατάθλιψης που εκδηλώνονται σωματικά.

Μερικά σημάδια που μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτά είναι τα παρακάτω.

– Η δυσκολία να αποκοιμηθεί κανείς και ο ανήσυχος ύπνος με διακοπές είναι συμπτώματα της κατάθλιψης.

– Οι πόνοι στο στήθος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα προβλήματος της καρδιάς, των πνευμόνων, ή και του στομάχου, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης.

– Η διαρκής κούραση και η μειωμένη ενέργεια να κάνουμε ακόμα και τις πιο απλές καθημερινές δουλειές είναι σύμπτωμα της κατάθλιψης.

– Επειδή τόσο η ψυχική ασθένεια όσο και ο πόνος «μοιράζονται» τους χημικούς αγγελιοφόρους που μεταφέρουν σήματα στον εγκέφαλο, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στις αρθρώσεις.

– Οι ναυτίες και ο στομαχόπονος είναι συμπτώματα της κατάθλιψης και τους στρες, καθώς ο εγκέφαλος και το πεπτικό σύστημα συνδέονται άμεσα.

– Οι αλλαγές στην όρεξη είναι επίσης χαρακτηριστικό σύμπτωμα, με άλλους ανθρώπους να σταματάνε το φαγητό και άλλους να τρώνε μεγάλες ποσότητες.

– Τα σεξουαλικά προβλήματα, τέλος, είναι άκόμη ένα συχνό φαινόμενο καθώς κάποιος που έχει κατάθλιψη, συνήθως έχει μειωμένη σεξουαλική διάθεση.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea